Tunkkaisesta kaksiosta persoonalliseksi ja selkeäksi kodiksi

Pientä pintaremonttia -ohjelman kolmannessa jaksossa uudistettiin vantaalainen kaksio. Pienet keskeneräisyydet tehtiin valmiiksi ja ilmettä selkeytettiin sisustussuunnittelija Maarit Hiltusen hahmotelman mukaan.

Ninan asunnossa tilat olivat käyneet pieniksi. Oli siis aika etsiä uusi koti ja laittaa Myyrmäen kaksio myyntiin. Ennen kaupantekoa oli kuitenkin hyvä saada muutamaan sisustukselliseen yksityiskohtaan parannusta, jotta kiinnostus ostajien keskuudessa saataisiin mahdollisimman hyvin herätettyä. Asunnon yleisilme oli hieman täyteen ahdatun oloinen ja myös keittiössä sekä parvekkeella oli paranneltavia yksityiskohtia.

Asunnon ilme kirkkaammaksi

Asunto uusittiin Pientä pintaremonttia -suunnittelijan Maarit Hiltusen suunnitelman mukaan. Jotta asunnon yleisilme tulisi houkuttelevammaksi, tarvitsi sisustusta muuttaa niin, että ostajaehdokkaat pystyvät paremmin näkemään asunnon mahdollisuudet tavallisimpien toimintojen kannalta. Vaikka muutosta siis tulisi tapahtumaan paljon, halusi Maarit säilyttää asunnon persoonallisen, taiteellisen tunnelman.

Hieman tukkoiseen yleistunnelmaan Maarit loihti parannusta maalaamalla parkettilattian kauttaaltaan valkoiseksi, vaihtamalla kaikki jalkalistat valkoisiksi sekä lisäämällä merkittävästi valaistusta joka huoneessa.

Eteinen on ensivaikutelman kannalta erittäin tärkeä tila. Lähtötilanteessa hieman täydeltä vaikuttavan tilan Maarit pelkisti hyvin yksinkertaisella, mutta persoonallisella keinolla. Seiniltä karsittiin taulut ja tilalle tehtiin mahdollisuus yksilölliselle koristelulle liitutaulumaalin avulla. Seinien muodostama persoonallinen ja mielenkiintoinen yksityiskohta tekee eteisestä houkuttavan ja yhdessä suuren peilipinnan avulla myös avaramman tuntuisen.

Keittiössä kaapistot saivat kauttaaltaan uudet pinnat ja myös työtasot uusittiin paremmin nykypäivää vastaaviksi. Muutoksen jälkeen pitkänmalliseen tilaan saatiin raikkautta ja avaruutta.

Myös kylpyhuoneessa raikastettiin ilmettä. Raskas lasitiiliseinä sai luvan poistua, mikä kevensi tilan tunnelmaa huomattavasti. Peilivalaisimen uusimisella sekä pienellä stailaamisella sai tila kaipaamansa loppusilauksen.

Olo- ja makuuhuoneessa muutos tehtiin yksinkertaisilla, mutta tehokkailla keinoilla. Sisustusta järkeistettiin karsimalla liiat tavarat pois ja stailaamalla huoneet osittain lainahuonekaluilla ja –tekstiileillä. Ninan tyttären tekemä taide näyttelee edelleen tärkeää osaa asunnossa ja tuo sisustukseen oman persoonallisen vivahteen. Iso parveke puolestaan otettiin pois varastokäytöstä ja saatettiin paremmin oleskeluun sopivaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja