Mainos

Tulvat uhkaavat jälleen Kaliforniaa

Uudet tulvat uhkaavat Kalifornian osavaltiota Yhdysvaltain länsiosassa. Rankkasateet ovat aiheuttaneet mutavyöryjä ja nostaneet jokien pintoja lisäten pelkoa siitä, että alue joutuu jo toistamiseen tulvavesien alle vajaan kuukauden sisällä.

Myrsky puhkesi Kalifornian pohjoisosissa lauantain vastaisena yönä. Sade hellitti hieman, mutta säätiedotusten mukaan vettä ropisee rajusti jälleen tänään. Tulvavaroitus on voimassa muun muassa Napan viinialueella. Mutavyöryt ovat ehtineet jo tehdä tuhojaan ainakin Sierra Nevadan vuoristossa ja tärkeä valtatie Kaliforniasta Nevadaan jouduttiin sulkemaan. Mutavyöryt ovat tuhonnut myös useita taloja ja autoja. Tulva-alueiden asukkaat ovat vuoranneet asuntojaan hiekkasäkeillä. Lisäksi ihmiset ovat varastoineet elintarvikkeita siltä varalta, että he jäävät tulvavesien eristämiksi.

Kalifornia ei ole ehtinyt vielä toipua edellisistä tulvista. Uudenvuoden aikaan raivonnut myrsky nosti veden laajoille alueille ja tuhosi tuhansia koteja ja maanviljelysalueita. Tulvat aiheuttivat runsaan seitsemän miljardin markan tuhot.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.