Mainos

Tulvat piinaavat yhä Yhdysvaltoja

Yhdysvalloissa taisteltiin vielä tänäänkin ankaria tulvia vastaan. Maan itäosia riivaavat tulvat ovat tappaneet jo ainakin 16 ihmistä.

Pahimmin tulvat uhkasivat Wilkes-Barren kaupunkia Pennsylvanian osavaltiossa, jossa Susquehannajoen pinta nousi jo yli 10 metriä normaalia ylemmäs rankkasateiden vuoksi.

Matalalla sijaitsevan Wilkes-Barren asukkaat saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä jokivarren padot pitivät ja kaupungin noin 200 000 evakuoitua asukasta sai jo torstaina luvan palata koteihinsa.

-Vaara on ohi ja elämä voi taas palata normaaliksi, Luzernen piirikunnan asiantuntija James Brozena sanoi.

Alueelle oli kuitenkin vielä suunnitteilla joukko mittavia vahinkotarkastuksia muun muassa kaasu- ja jätehuoltovarastoihin sekä yksityisiin koteihin ja yrityksiin.

Aivan näin hyvin asiat eivät kuitenkaan olleet koko maassa. Muun muassa New Jerseyn osavaltion pääkaupunkia Trentonia tulvat uhkasivat edelleen. Kaupunki sijaitsee Delawarejoen varrella, ja joki paisui uhkaavasti vielä torstainakin.

Satojatuhansia ihmisiä on evakuoitu New Yorkin, Pennsylvanian, Marylandin ja New Jerseyn osavaltioissa. Hätätila julistettiin kaikkiaan 46:een piirikuntaan, ja sen piirissä oli myös pääkaupunki Washington.

-Pahin päivä oli keskiviikko, jolloin poimimme yli tuhat ihmistä talojensa katoilta, Pennsylvanian kuvernööri Ed Rendell kertoi pelastustyöntekijöiden urakasta.

Kansallisen sääpalvelun mukaan tulvavedet peittivät tänään noin Islannin kokoisen alueen eli 104 000 neliökilometriä.

Maan itäosia riivaavat tulvat ovat tappaneet jo ainakin 16 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.