Mainos

Tulli: Vienti laski kolme prosenttia lokakuussa - kauppatase ylijäämäinen

Suomen tavaraviennin arvo laski Tullin ulkomaankaupan ennakkotilaston mukaan kolme prosenttia lokakuussa.

Vienti oli arvoltaan lähes 5,1 miljardia euroa. Tuonti laski kuusi prosenttia vuoden takaisesta ja oli arvoltaan lähes viisi miljardia euroa.

Tammi-lokakuun yhteenlaskettu vienti pysyi edellisvuoden tasolla. Vastaavasti yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski kaksi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Kauppatase nousi lokakuussa 110 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, kun se vuosi sitten lokakuussa jäi 55 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Tammi-lokakuussa kauppataseen alijäämää on kertynyt 1,3 miljardia euroa.

Sekä viennin että tuonnin laskussa suurin nimittäjä oli öljyn hinta. Kokonaisviennin arvon laskuun lokakuussa vaikutti eniten öljytuotteiden viennin väheneminen ja tuonnin arvon vähenemiseen öljyn tuonnin lasku.

Maittain vienti EU-maihin laski lokakuussa kaksi prosenttia lokakuussa ja vienti EU-maiden ulkopuolelle neljä prosenttia. Vienti kasvoi Saksaan, Alankomaihin ja Norjaan. Vienti Ruotsiin, Venäjälle ja Yhdysvaltoihin väheni.

Tuonti kasvoi Saksasta, Alankomaista ja Yhdysvalloista. Tuonnissa laskua oli eniten Venäjältä. Myös tuonti Ruotsista ja Kiinasta väheni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.