Tulli epäilee: Ruotsista salakuljetettiin Suomeen liki kaksi tonnia nuuskaa – rikoshyötyä arviolta noin puoli miljoonaa euroa

Rikoksista epäillään 17:ää ihmistä, jotka asuivat tekoaikaan Ruotsissa ja Suomessa.

Tulli epäilee, että Ruotsista salakuljetettiin kaikkiaan noin 1 800 kiloa nuuskaa Suomeen vuosina 2021 ja 2022. Tulli arvioi, että toiminnalla saatiin rikoshyötyä liki puoli miljoonaa euroa ja veroja vältettiin noin 735  000 euroa.

Nuuskan salakuljetusreitin epäillään kulkeneen Ruotsin Haaparannasta Kemiin ja sieltä edelleen pääkaupunkiseudulle.

Tulli epäilee rikoksista 17:ää ihmistä, joista suurimman osan epäillään osallistuneen nuuskan maahantuontiin ja kuljettamiseen Etelä-Suomeen. Rikoksesta epäillyt asuivat tekoaikaan pääkaupunkiseudulla, Pohjois-Suomessa ja Ruotsissa.

Tulli kertoo, että epäiltyjen rikosten jäljille päästiin sen oman rikostiedustelun kautta.

–  Esitutkinnan aikana teimme useita kotietsintöjä pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Suomessa, jolloin takavarikoimme nuuskaa suuria määriä. Nuuskatakavarikkoja tehtiin myös junista ja autoista eri puolilla Suomea. Lisäksi takavarikkoon jäi rikoshyödyksi epäiltyä käteistä rahaa, kertoo tutkinnanjohtaja Pasi Lukkarinen tiedotteessa.

Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta useina törkeinä veropetoksina ja salakuljetuksina sekä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisinä.

Asian esitutkinta on valmistunut, ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat