Mainos

Tulipalo tanskalaisessa huvipuistossa

Tulipalo tuhosi varhain tänään osan Kööpenhaminan lähellä sijaitsevasta Bakkenin huvipuistosta. Tulipalon havaitsi viideltä aamulla eräs alueen työntekijöistä. Palo ei todennäköisesti ollut tuhopoltto.

Navakka tuuli ruokki liekkejä ja tuli ehti tuhota useita rakennuksia ennen kuin se saatiin hallintaan kolmen tunnin kuluttua. Palo levisi ainakin yhteen alueen ravintoloista sekä Lido Arkaden puoteihin. Lisäksi vaurioituivat ainakin karaokebaari, ampumarata ja pankki. Tulen pelättiin tarttuvan myös puiston vuonna 1932 avattuun puiseen vuoristorataan, joka kuitenkin säästyi palossa. Kukaan ei myöskään loukkaantunut palossa.

Bakken on yksi maailman vanhimmista käytössä olevista huvipuistoista. Se perustettiin vuonna 1583 ja avattiin yleisölle vuonna 1756. Huvipuisto on laajuudeltaan noin 75 000 neliömetriä ja sen alueella sijaitsee 120 rakennusta. Tuli pääsi leviämään alueella nopeasti, koska suuri osa Bakkenin rakennuksista on puisia.

Historiallisen arvonsa lisäksi Bakken on myös tärkeä alueen elinkeinoelämälle: viime kesänä Bakkenin huvipuistossa vieraili noin 2,5 miljoonaa ihmistä, jotka käyttivät vierailunsa aikana yhteensä noin 220 miljoonaa kruunua eli noin 176 miljoonaa Suomen markkaa. Bakkenia suosivat erityisesti 15-30 -vuotiaat kööpenhaminalaiset. Bakkenin kesäkausi alkoi viime viikolla.
(STT-RB-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.