Erositko korona-aikana? Asiantuntijat antavat parhaat selviytymisvinkkinsä

Korona-aikana tuo erosta yli pääsemiseen omat haasteensa. Toimittaja Amy Chan ja parisuhdeterapeutti Veronica Chin Hing-Michalukin kertovat vinkkistä tunteiden käsittelyyn koronapandemian keskellä.

Erokirjan kirjoittanut toimittaja Amy Chan kertoo New York Postille vinkkinsä erosta selviytymiseen korona-aikana. Workshopeja ja muita erotunteiden käsittelyyn tilaisuuksia järjestävä nainen on kirjoittanut myös aiheeseen liittyvän kirjan.

  1. Älä tutki eksän tekemisiä sosiaalisessa mediassa tai soita hänelle. Jos tämä tuntuu vaikealta, keskity johonkin, mistä tulee hyvä olo. Kokeile vaikka musiikin kuuntelua, treenausta tai ruoanlaittoa.
  2. Hankkiudu eroon tavaroista, jotka muistuttavat entisestä kumppanista. Pois vanhat valokuvat ja nurkkiin lojumaan jääneet vaatteet! Myös jos jokin vanha sisustusesine, kuten tyyny muistuttaa eksästä, on sekin syytä heittää pois tai antaa toiseen kotiin. Sisustuksen voi laittaa uusiksi, jos vanhoilla paikoillaan olevat tavarat tuovat mieleen entisen parisuhteen.
  3. Ahdistuksen helpottamiseksi voi kokeilla rauhoittumista edistävää 4-7-8-hengitystekniikkaa.
  4. Uudelleen deittailemaan, mars! Kannattaa lähteä reippaasti kohti uusia kohtaamisia. Tapaamisia voi hoitaa vaikka Zoomin tai muiden videopalveluiden kautta. 
  5. Kannattaa lähteä myös treffeille sellaisten tyyppien kanssa, jotka eivät normaalisti kiinnostaisi. Eihän sitä tiedä, jos vaikka yllätys olisikin positiivinen.

Keksi rutiineja ja mukavaa puuhaa

Pandemian aikana yhä useampi työskentelee kotona tai on joutunut työttömäksi. Ystävien ja uusien ihmisten tapaaminen voi tuntua riskialttiilta. Harrastuksetkin ovat saattaneet jäädä tauolle rajoitusten vuoksi. Niinpä ero voi parisuhdeterapeutti Veronica Chin Hing-Michalukin mukaan tuntua siltä, että samalla katoaisi henkireikänä toiminut yhteys muihin ihmisiin. Hän kertoo Insider-sivustolla vinkkinsä erosta selviytymiseen korona-aikana.

  1. Veronica suosittelee keksimään mukavia rutiineja piristämään arkea, jotta ei niin helposti ajautuisi negatiivisten ajatusten kierteeseen. Se voi olla viikottainen soitto parhaalle ystävällesi, jokin pitkäaikainen projekti tai vaikka kävelylenkki naapurin kanssa – turvavälit huomioiden – tai se, että käy istuskelemassa perheenjäsenen kanssa puistossa.
  2. Hanki lemmikki tai kasvi. Siten arkeen voi saada rutiinia ja iloa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että eläin ei ole lelu, joka hankitaan hetkeksi ihmistä viihdyttämään!
  3. Liity netin kautta johonkin harrasteryhmään: Veronica suosittelee menemään mukaan johonkin ryhmäaktiviteettiin, jonka myötä tavataan säännöllisesti yhteisen kiinnostuksen kohteen merkeissä ja samalla turvallisesti.
  4. Ajatuksia voi yrittää selvittää kirjoittamalla. Veronica muistuttaa, että isot elämänmuutokset voivat olla mahdollisuuksia kasvaa henkisesti. Kirjoita ylös, miten pitkälle olet päässyt ja ole itsellesi armollinen. Lisäksi voi kirjoittaa ylös kannustavia ajatuksia, joita voi lukea tsempiksi itselleen aamuisin.
  5. Kun henkiset voimavarasi riittävät, reflektoi ja muistele, millaista sinulla oli entisessä suhteessasi. Miten olet kasvanut ja muuttunut ihmisenä? Pystytkö ilotisemaan kehityksestäsi? Voisiko kokemissasi asioissa olla jotain hyvää, jota et vielä osaa arvostaa?
  6. Päivittäiset meditointihetket voivat nekin olla Veronican mukaan keino hoksata kokemusten myötä tapahtunut henkinen kasvu.

Lue myös:

    Uusimmat