Tulejo avaimet! Näistä Harry Potter -kirjojen taioista olisi eniten hyötyä tosielämässä

Huispauksen MM-kisoissa juostaan luuta haarovälissä 2:00
Tältä näytti huispauksen mm-kisoissa.

Harry Potterin maailmasta tutut taiat olisivat hyödyllisiä myös oikeassa elämässä.

Harry Potter -kirjojen ja elokuvien maailmassa loitsuja käytetään moniin tarkoituksiin. Osa taioista auttaa arkipäivän askareissa, osa voi pelastaa hengen ja joillain voi toteuttaa pahoja aikeita.

Monista loitsuista olisi hyötyä myös tosielämässä. Fanit ovat keskustelleet asiasta Reddit-sivustolla, ja muutama loitsu nousi käytännöllisyydessään ylitse muiden.

Entistus (Reparo)

Loitsulla voi korjata rikki menneen esineen yhdellä taikasauvan näpäytyksellä. Erään Reddit-käyttäjän mukaan taika säästäisi valtavasti rahaa, ja jätettä syntyisi paljon vähemmän. 

Aquatulio (Aguamenti)

Loitsu saa vesisuihkun purkautumaan taikasauvan päästä. Harry Potter -kirjoissa sitä käytetään esimerkiksi tulipalojen sammuttamiseen, mutta fanien mukaan sillä olisi maailmaa mullistavia hyötyjä.

– Ei enää pulaa vedestä tai vesiperäisiä sairauksia kolmennessa maailmassa. Ei enää satoja uhkaavaa kuivuutta, eräs keskusteluun osallistunut maalaili.

Kuuraannu (Scourgify)

Siivoaminen tuskin kuuluu kovin monen lempipuuhiin. Tämän taian avulla kodin saisi kiiltämään käden käänteessä. 

Tulejo (Accio)

Kutsuloitsulla saa minkä tahansa esineen lennähtämään luokseen. Ei tarvitsisi nousta sohvalta hakemaan käden ulottumattomiin unohtunutta kaukosäädintä tai palata ulko-ovelta takaisin hakemaan lompakkoa toisesta huoneesta. Myös hukassa olevien tavaroiden etsiminen helpottuisi, kun niitä voisi vain kutsua luokseen.

Vaimennous (Muffliato)

Loitsun suojissa voi käydä salaisia keskusteluja ilman, että ympärillä olevat kuulevat.

Lue myös:

    Uusimmat