Tuija Pehkonen ajatteli aiemmin pitävänsä raskausvatsansa piilossa: "Nainen on sopiva naiseksi minkä tahansa kokoisena, muotoisena ja mallisena"

3:02
Tuija Pehkonen ja Eero Ettala harvinaisessa yhteishaastattelussa Kultainen Venla -gaalassa.

Tuija Pehkonen ottaa kantaa tärkeään aiheeseen. 

Esikoislastaan odottava televisiojuontaja Tuija Pehkonen  kirjoittaa tuoreessa Instagram-päivityksessään, kuinka raskaana olevat naiset kohtaavat ennakkoluuloja, olettamuksia ja epätasa-arvoa.

Pehkonen poseeraa kuvassa hymyillen, pidelleen kiinni pyöristyneestä raskausvatsastaan. Hän kertoo ajatelleensa aiemmin, että raskaana ollessaan tulisi peittämään vatsansa löysillä vaatteilla, mutta toisin kävi. 

–  Ajattelin aiemmin, että jos joskus saisin kantaa pientä bebeä vatsassani, piilottaisin massuni huolella. Ajattelin, että haluaisin pitää kaiken ihan vain itselläni ja verhoutuisin löysiin mekkoihin ja paituleihin. Ajattelin, että muuttuva kroppa tuntuisi vieraalta ja kummalliselta. Jostain syystä ajattelin, etten ainakaan pyörisi kuvissa pallomahani kanssa. Nyt kun olen huomannut, miten paljon ennakkoluuloja, olettamuksia, epätasa-arvoakin raskaana oleva nainen vielä 2020 kohtaa, haluan olla normalisoimassa kaikkea sitä, mikä meihin ”hormonihöyryisiin” tuleviin äiteihin liittyy, hän kirjoittaa päivityksessään. 

– Kannan vatsaani ja vähän kömpelöitynyttä olemustani ihan valtavalla ylpeydellä ja toivon todella, että nainen on sopiva naiseksi minkä tahansa kokoisena, muotoisena ja mallisena. Mä olen maailman onnellisin juuri nyt mahavana ja jatkan (ihan kirjaimellisesti) vatsa tanassa eteenpäin, hän jatkaa kirjoituksessaan.

Kuva on kerännyt hetkessä tuhansia tykkäyksiä ja lukuisia kommentteja. 

– Niin pitääkin, elät elämäsi tärkeintä vaihetta. Ja kohta se on muisto vaan ja lapsi muuttaa omilleen *omakohtainen tarina*, seuraaja kirjoittaa.

– Ihana masu kuva ja hyvä teksti. Tuli ikävä omaa pesää (raskausmasua), toinen seuraajista kirjoittaa. 

Kesäterassi-ohjelmaa juontava Pehkonen ja hänen aviomies, lumilautailijana tunnettu ja televisiosta tuttu Eero Ettala odottavat esikoislastaan. MTV Uutiset tavoitti pari viikkoa sitten ilouutisen Instagramissaan julkaisseen Pehkosen, joka vastasi puhelimeen hyväntuulisena.

– Tämä on tosi toivottu. Me olemme molemmat onnellisia ja toivomme, että kaikki menee hyvin. Vauvan laskettu aika on alkusyksystä,  juontaja kertoi.

Tuija Pehkonen nähdään tänä kesänä jälleen MTV3-kanavan Kesäterassi-sarjan juontajana. Eero Eetala puolestaan juontaa Suomen surkein kuski -sarjaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja