Mainos

Tshernomyrdin: Turvallisuuspalvelut pysykööt erossa politiikasta

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin kehotti tänään Venäjän turvallisuuspalvelua pysymään erossa politiikasta. Tshernomyrdinin arveltiin lausunnollaan haluavan osoittaa, kenellä valta on presidentti Boris Jeltsinin sydänleikkauksen aikana.

Venäjän perustuslain mukaan Tshernomyrdin astuu presidentin paikalle tämän ollessa estynyt, ja pääministeri on jo ottanut hoitaakseen joitakin presidentin tehtävistä. Tshernomyrdinin lausunnosta kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Pääministeri kehotti turvallisuuspalvelu FSB:n johtoa pitämään huolta siitä, etteivät sen agentit joudu mukaan "eri poliittisten ryhmien kiistoihin". Tshernomyrdinin mukaan eräät henkilöt pyrkivät käyttämään hyväkseen Venäjän demokratiakehitystä luodakseen kiihkoilevia, militaristisia ja terroristiryhmiä.
-Ei ole vaikea nähdä, miten tästä päädytään voimapolitiikkaan ja kohti yksinkertaisia ja tehokkaita mutta samalla väkivaltaisia tapoja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseksi perustuslain vastaisesti, hän sanoi.

Kova peli Kremlissä jatkuu

Tshernomyrdinin lausunto tuli keskellä kiihtyvää valtataistelua Kremlissä. Presidentti Jeltsin erotti viime viikolla turvallisuusneuvonantajansa Aleksandr Lebedin syytettynä riidankylvämisestä. Sisäministeri Anatoli Kulikov syytti aiemmin Lebediä vallananastuksen valmistelemisesta.

Lebed on sittemmin liittoutunut Jeltsinin henkivartijoiden entisen päällikön Aleksandr Korzhakovin kanssa. Korzhakov kehotti tänään Jeltsiniä väistymään vallasta ja varoitti, että kansa saattaa muutoin nousta kapinaan.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.