Mainos

Tshernomyrdin ja Tshubais tyytyväisiä Lebedin kohtaloon

Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin ja presidentin henkilöstöpäällikkö Anatoli Tshubais olivat tyytyväisiä turvallisuuspäällikkö Aleksandr Lebedin erottamiseen. Euroopassa sen sijaan varoitettiin, että erottaminen saattaa myöhemmin kostautua presidentti Boris Jeltsinille ja antaa Lebedille mahdollisuuden tavoitella valtaa.

-Se oli oikein ja se olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten, Tshernomyrdin sanoi.
Tshernomyrdinille Lebedin erottaminen merkitsi varteen otettavan presidentinvaalikilpailijan siirtymistä syrjään julkisesta virasta. Tshubais piti tänään matalaa profiilia. Useat poliittiset tarkkailijat pitävät Lebedin erottamista Tshubaisin hyvin sujuneena vehkeilynä.
-Se (erottaminen) oli todennäköisesti Tshubaisin suunnittelema. Hän ei voinut istua rauhallisesti ja katsoa, kuinka Lebed keräsi poliittisia voittoja ja kuinka hänen suosionsa kasvoi, kirjoitti vaikutusvaltainen Argumenti i Fakti -lehti.

Kommentaattorit Euroopassa varoittivat, että Lebedin erottaminen saattaa kostautua presidentti Boris Jeltsinille myöhemmin.
-Vain harvat ihmiset uskovat, että Lebedin erottaminen merkitsee loppua tarinalle, kirjoitti englantilainen Financial Times -lehti.

Ranskalaisen Liberation-lehden mukaan Jeltsin saattoi tarjota Lebedille oivallisen ponnistusalustan seuraavia presidentinvaaleja varten.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.