Toyota-johdossa muhii satojen miljoonien arvoinen jymypäätös

Autovalmistaja Toyota aikoo päättää sen ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n välisen massiivisen sponsoriyhteistyön Pariisin olympialaisiin, AP uutisoi japanilaislähteisiin vedoten. 

Sopimus, josta tiedotettiin vuonna 2015, käsittää neljät olympialaiset Pyeongchangin 2018 talvikisoista lähtien, ja se on päättymässä Pariisissa. Paperi on raporttien mukaan arvoltaan peräti 835 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla noin 770 miljoonaa euroa. Sitä pidetään yleisesti KOK:n rahakkaimpana yhteistyösopimuksena.

Japanilainen uutistoimisto Kyodo uutisoi AP:n mukaan, että asiaa lähellä olevat lähteet ovat kertoneet Toyotan johdon olleen tyytymätön KOK:n tapaan jakaa sponsorirahaa. Autovalmistajan mielestä rahaa ei ole käytetty tarpeeksi tehokkaasti "urheilijoiden tukemiseen ja urheilun mainostamiseen". Näin ollen se ei olisi jatkamassa yhteistyötä. 

Toyota poisti kaiken mainontansa koronapandemian häiritsemistä Tokion kesäolympialaisista vuonna 2021. Tämä oli yhtiön mukaan reaktio vahvaan julkiseen kisojen vastustamiseen ja KOK:n väkevään haluun järjestää ne. 

Toyota ja KOK eivät kommentoineet aihetta AP:lle. 

Pariisin olympialaiset käydään 26. heinäkuuta–11. elokuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat