Toto Wolff on huuli pyöreänä Valtteri Bottaksen tilanteesta: ylistää suomalaisen ratkaisevaa erityisominaisuutta – "Valtteri ei ole sellainen"

Bahrainin GP oli toisesta ruudusta startanneelle Valtteri Bottakselle taas yksi vaikeuksien sävyttämä kilpailu tällä kaudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas sai kilpailuun huonon lähdön ja putosi ensimmäisissä mutkissa kuudennelle sijalle. Romain Grosjeanin hurjan ulosajon vuoksi edessä oli kuitenkin uusintalähtö, ja siinä Bottas asettui neljänteen ruutuun.

Uusintalähdössä Bottas sai pienen osuman renkaaseensa, mikä pilasi kisan. Ylimääräinen varikkokäynti pudotti hänet kauas kärjestä, ja lopulta Bottas onnistui nousemaan vain kahdeksannelle sijalle. Tallikaveri Lewis Hamilton voitti ja MM-pisteissä toisena olevan Bottaksen niskaan hengittävä Max Verstappen oli toinen.

Bottaksen ja Verstappenin ero on 12 pistettä suomalaisen hyväksi, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oli kilpailun jälkeen hämillään Bottaksen tilanteesta.

– Valtterilla on ollut tällä kaudella niin paljon huonoa onnea, että se on jo lähellä kummajaista. On ollut useita rengasrikkoja, joita ei olisi pitänyt tapahtua, punaisia lippuja, kun hän on ollut kilpailun kärjessä.

Wolff on kuitenkin varma, että Bottas jos joku kestää jatkuvat vastoinkäymiset.

– Kuljettaja voisi alkaa jo kyseenalaistaa, miksi tällaista tapahtuu vain yhdelle ihmiselle, mutta Valtteri ei ole sellainen. Hän on niin vahva ja kestävä, hänellä on kyky pysyä toimintakykyisenä vaikeissakin muutoksissa, ja tämä tekee hänestä yhä vahvemman.

– Olen kuitenkin pahoillani, että kaikki nämä ongelmat ovat sattuneet hänelle yhdellä ja samalla kaudella, kun hän olisi voinut voittaa kolme, neljä tai viisikin kisaa enemmän ja olla helposti ainakin toinen MM-sarjassa. Tämä on vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat