Tornion räjähdyksen tutkinta aimoharppauksia eteenpäin – poliisilla suunnitelmia kahden viikonloppuna pidätetyn varalle: ”Asiaa on saatu hyvin selvitettyä”

Tältä Tornion räjähdyspaikalla näyttää – räjähdyksen ääni kuului satojen metrien päähän 1:30
Katso videolta miltä Tornion räjähdyspaikalla näyttää.

Tutkinta Tornion räjähdystapauksesta on edennyt hyvin, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja. Kahta henkilöä vaaditaan vangittavaksi tapaukseen liittyen.

Poliisi tiedotti perjantaina ottaneensa neljä henkilöä kiinni Tornion Putaan kaupunginosassa 4. elokuuta aamuyöllä noin kello 00.50. Viikonloppuna poliisi pidätti yhden henkilön lisää. Pidätysten myötä tutkinta on viikonloppuna edennyt tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemen mukaan edennyt erittäin hyvin.

– Asiaa on saatu hyvin selvitettyä, hän kertoo.

Useita kiinni, kahta vaaditaan vangittavaksi

Poliisi vaatii yhtä perjantaina pidätetyistä sekä viikonloppuna pidätettyä henkilöä vangittavaksi rikoksista epäiltyinä. Myös muita perjantaina pidätettyjä epäillään yhä rikoksista, mutta heidän osallisuutensa tapahtuneeseen uskotaan olevan vangittavaksi vaadittavia vähäisempi.

Räjähdyksessä vaurioitui pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön.

– Keskeisessä roolissa tutkinnassa on, onko teko kohdistunut viranomaiseen, tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi kertoo.

Tällä hetkellä poliisi ei pysty kommentoimaan teon motiivia.

Viranomaiset toivovat vihjeitä

Poliisi on pyytänyt yleisöltä vihjeitä tapahtuneeseen liittyen. Erityisen kiinnostunut poliisi on silminnäkijähavainnoista tapahtumayöltä ja sen jälkeiseltä ajalta. Ne toivotaan ilmoitettavan Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(a)poliisi.fi tai numeroon 0295 466 259.

Poliisi on myös kiinnostunut pienen punaisen auton liikkeistä Tornion ja Kemin välillä tapahtuman jälkeen. Poliisia kiinnostaa myös havainnot tapahtumayönä Aarnintien ympäristössä nähdyistä henkilöistä ja heidän liikkeistään.

Nyt pidätettyjen henkilöiden ja näiden luota löydetyn punaisen auton jäljille poliisi pääsi Mäntyniemen mukaan omalla tutkinnallaan.

Lue myös:

    Uusimmat