Poliisi saanut vihjeitä Tornion mystisestä räjähdyksestä – Rajavartiolaitoksen autoa vaurioittanut räjähdys "ei ole ihan helposti selviämässä"

1:30
Tältä räjähdyspaikalla näytti.

Poliisi on jatkanut Tornion räjähdyksen esitutkintaa, ja alkuvaiheen arviot tutkinnan pitkästä kestosta vahvistuvat tutkinnan edetessä.

– Ei ole ihan helposti selviämässä tämä juttu, arvioi tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi MTV Uutisille.

Hän kuitenkin välittää ison kiitoksen kansalaisille, jotka ovat antaneet vihjeitä tapahtuneeseen liittyen. Niiden pohjalta poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

– Hyviä vihjeitä on tullut, mutta mitään ratkaisevaa ei ole tullut. Käsitys tapahtumista alkaa tarkentua.

Kohteena viranomaiset?

Räjähdys tapahtui viime viikon tiistaina Torniossa Putaan kaupunginosassa noin kello 00.50. Räjähdyksessä vaurioitui sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön. Tässä vaiheessa viranomaiset eivät tiedä, oliko kyseessä Rajavartiolaitokseen kohdistettu isku vai oliko räjähde tarkoitettu jonnekin muualle.

– Kaikki tutkintalinjat ovat auki. Asian selvittämisintressi on suuri, poliisista kommentoidaan.

Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa, mikä paikalla on räjähtänyt, sillä räjähdysaineen analyysin tulokset eivät ole vielä saapuneet.

Tapausta tutkitaan tuhotyönä ja räjähderikoksena.

Poliisi toivoi vihjeitä ja valvontakamerakuvia

Poliisi pyysi tietoja tapahtumayöltä puolenyön ja kello yhden väliltä. Erityisesti viranomaiset kertoivat kaivanneensa tietoa kolmen miehen seurueesta, joka liikkui Aarnintietä Thurevikinkadulle. Lisäksi poliisia kiinnosti tapahtuma-aikaan Aarnintietä ajanut pieni punainen henkilöauto ja samoihin aikoihin samaisella tiellä kulkenut mopo. Poliisi pyysi kyseisiä henkilöitä ilmoittautumaan poliisille.

Poliisi toivoi lisäksi paikallisia toimittamaan mahdolliset valvontakameratallenteensa tapahtumayöltä poliisille.

Vihjeitä ja muita tietoja tapauksesta voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi(at)poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 466 259. Poliisi kiittää tähän mennessä saaduista vihjeistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja