Mainos

Törkeä nettihuijaus: Koiranpentu maksoi 4500 euroa

38-vuotias lieksalaisnainen joutui tuhansien eurojen petoksen kohteeksi vyyhdissä, joka alkoi koiranpentukaupalla, mutta laajeni FBI:n agenttina ja Suomen poliisina esiintymiseen.

Lieksan poliisi kertoo 38-vuotiaan naisen löytäneen internetistä hakukoneen avulla koiranpennun myynti-ilmoituksen. Pomerian-rotuisen pennun hintapyyntö oli 150 euroa. Alkuperäisen tiedon mukaan koiran piti olla USA:ssa.

Myyjä lupasi, että ostaja saa koiran ilmaiseksi, jos hän maksaa lentorahdin hinnan. Naisen maksettua 320 euroa kuluja lentorahtia varten hänelle ilmoitettiin, että koiran 463 euron matkavakuutus pitää myös maksaa. Nainen maksoi myös matkavakuutusrahat.

Seuraavaksi naiseen otti jälleen sähköpostilla yhteyttä taho, joka esiintyi USA:n liittovaltion poliisin FBI:n nimissä. Nyt koirasta vaadittiin 542 euron rekisteröimismaksu. Rekisteröintimaksun jälkeen myyjä vaati maksamaan 1053 euroa myyjän lentolippua varten.

"Lähetä rahaa kamerunilaisten hakemiseen"

Seuraavaksi naiseen otettiin yhteyttä sähköpostilla Suomen poliisin nimissä. Yhteydenottaja kertoi, että kyseessä on huijaus Kamerunissa.

Naista pyydettiin maksamaan Suomen poliisille 2 200 euroa, jotta poliisi voi käydä hakemassa neljä pidätettyä huijaria Kamerunista Suomeen. Nainen maksoi jälleen pyydetyt rahat.

Naiselta karhuttiin vielä tuhatta euroa Suomen poliisin nimissä sen vuoksi, että tutkinnassa oli tehty lisäpidätys ja tämäkin pidätetty pitäisi saada kuljetettua Suomeen. Nainen ei maksanut tätä laskua vaan otti yhteyttä poliisiin, jolloin hänelle paljastui, että kyseessä oli alun alkaen huijaus, johon Yhdysvaltain liittovaltion poliisilla tai Suomen poliisilla ole mitään osuutta.

Lieksan poliisi tähdentää, että Suomessa esitutkinta on ainakin rikoksen uhrille maksutonta ja joka tapauksessa mahdollisia kuluja voi joutua maksamaan vasta oikeuden päätöksen jälkeen. Suomen poliisi ei vaadi sähköpostilla rikosten selvittelykuluja.

Nainen siirsi yhteensä 4.578 euroa rahansiirtopalveluiden kautta ulkomaille, muttei saanut kaipaamaansa koiranpentua. Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen petoksena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.