Topi Raitanen teki EM-alkuerässä rohkaisevan huomion tilanteestaan: "Viimeksi vuonna 2022"

EM-kultaa puolustava Topi Raitanen lunasti finaalipaikan Roomassa: "Kyllä siinä sai jo juosta" 2:14
EM-kultaa puolustava Topi Raitanen lunasti finaalipaikan Roomassa: "Kyllä siinä sai jo juosta"

Miesten 3000 metrin estejuoksun puolustava Euroopan mestari Topi Raitanen antoi Rooman EM-kisojen alkuerissä positiivisen näytön kunnostaan.

Raitanen juoksi alkumatkan letkan perällä, mutta nousi kahdella viimeisellä kierroksella viidenneksi. Molempien erien kahdeksan parasta menivät finaaliin.

– Tuotahan sen karsintajuoksun pitää olla. Kun tietää, montako pääsee finaaliin, pitää vain olla porukassa.

– Oli suunniteltu, että lähden sinne porukan perään. Keskivaiheilla yleensä härvätään kaikkein eniten. Ei siellä perälläkään rauhallista ollut, mutta maltoin mieleni ja ajattelin, että viimeisillä kahdella kierroksella nousen pelipaikoille ja pidän huolen, että takaa ei tulla ohi. Kun oli tällainen keli, tiedossa oli, että kyllä siellä porukkaa lopussa tummuu.

Suomalaisen aika kuumassa kelissä oli varsin hyvä 8:22,42. Toisen alkuerän voitti Espanjan Daniel Arce ajalla 8:21,46. Arce on Euroopan ranking-ykkönen ja Euroopan tämän vuoden kärkituloksen haltija. Raitasen kauden paras on 8:21,00.

– Kyllä siinä lopussa sai jo juosta. Kun katsoin lähtölistaa, tiesin, että toinen erä tulee olemaan kovempi – ja niinhän se oli selkeästi kovempi kuin ensimmäinen.

Enemmänkin vaihteita olisi Raitasen mukaan silti löytynyt.

Raitanen uskoo, että maanantai-iltana juostavan loppukilpailun kärkisijat jaetaan hänen erässään juosseiden urheilijoiden kesken.

– Kovimmat vastustajat ovat varmaankin Arce ja Ranskan Alexis Miellet.

– Finaalissa ratkaisee se, kuka palautuu parhaiten.

Odotettavissa ei Raitasen arvion mukaan ole ainakaan varsinaista taktiikkajuoksua, vaan vauhtia pidettäneen alusta lähtien.

– Se riippuu ihan, että kenellä on itseluottamusta. Se on todennäköisempi vaihtoehto kuin se, että juostaan yhtä hiljaa kuin Münchenissä.

Kahden vuoden takaiseen viitaten Raitanen teki omasta juoksustaan sangen rohkaisevan arvion.

– Viimeksi juokseminen oli näin kivaa vuonna 2022.

Lue myös:

    Uusimmat