Top Gearin The Stig antaa kyydit Maikkarin toimittajalle

Maailmalla kulttimainetta nauttivan auto-ohjelman salaperäinen mysteeriajaja kyydittää tänään Kymmenen uutisten kevennystoimittajaa Mika Tommolaa.

Legendaarisen auto-ohjelman faniksi tunnustautuva Tommola odottaa työkeikkaansa innolla. Miljoonien miesten idoli ympäri maailman saapuu Suomeen pikavisiitille ja miehen kyyditettäväksi pääsee myös Tommola. Itse haastattelutilanne on kuitenkin haasteellinen, sillä valkoiseen ajohaalariin ja kypärään pukeutunut The Stig ei puhua putkahda.

– Kysyin BBC:n tyypeiltä, että voiko siltä kysyä mitään? Esim. että hän näyttäisi peukaloa ylös tai alas. Hän ei saa elehtiä mitään, hän vaan ajaa. Mietin, että miten hoidan tämän, Tommola naurahtaa.

The Stig kyydittää toimittajaa ensiksi porvoolaisella ajoradalla, jonka jälkeen kaksikko suuntaa kohti Helsinkiä.

– Olen luvannut hänelle turistinähtävyyskierroksen Helsingissä. Aion näyttää hänelle Eduskuntatalon ja Tuomiokirkon. Hän ajaa. ja hän ei silloinkaan puhu mitään. Minä siinä sitten puhun. Hän on siellä kypärän sisällä, eikä puhu mitään. Esittelen hänelle Helsinkiä, kehun kauniisti ja repostelen. En kyllä sitten tiedä, että tykkääkö hän vai ei, kun ei sinne kypärän sisään näe. Hankalin haastateltava ikinä, ylivoimaisesti. Ärsyttävää, kun siihen tyyppiin ei saa mitään kontaktia.

Yleensä mysteerimies on kyydittänyt vieraitaan superautoilla. Toimittaja ei vielä tiedä, millaisen menopelin kyytiin hän torstaina pääsee. Matkassa on kuitenkin aika iso mutka.

– Suomen tielainsäädännön mukaan hän ei saa ajaa kypärä päässä. En tiedä, miten hän aikoo sen ratkaista.

Mika Tommolan ja The Stigin tapaaminen nähdään torstaina Kymmenen uutisten loppukevennyksessä.

Top Gear Live Show Helsingin Messukeskuksessa 23.–25. marraskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat