Tony Halme valmis perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi

Perussuomalaiset miettivät, tulisiko puolueen ääniharavan Tony Halmeen asettua ehdokkaaksi seuraaviin presidentinvaaleihin.

Perussuomalaiset harkitsevat omaa ehdokasta seuraaviin presidentin vaaleihin. Kansanedustaja Tony Halme sanoo olevansa pyydettäessä valmis tehtävään.

Halme ei kuitenkaan ottanut vielä lopullista kantaa ehdokkuuteensa perussuomalaisten puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

Yli 16 000 ääntä Helsingissä kerännyt Halme kiisti myös epäilykset siitä, että hän olisi puuhaamassa oman puolueen perustamista. Perussuomalaisissa hyvin viihtyvä ja puolueen arvot jakava Halme uskoo, ettei pyörää kannata keksiä uudelleen. Puoluehanke oli jollain tavoin ajankohtainen ennen eduskuntavaaleja, kun monet äärioikeistolaiset ryhmittymät halusivat nyrkkeilijän ja show-miehen riveihinsä. Aika ei kuitenkaan riittänyt nimien keräämiseen ja sitoutumattoman ehdokkaan rooli perussuomalaisista tuntui sopivalta ratkaisulta.

Halme kuvaili mielipiteitään samansuuntaisiksi kuin perussuomaalaisilla.

-Ero on siinä, että minä olen niissä jyrkempi, summasi Halme.

Soini sai jatkokauden

Lappeenrannassa koolla oleva perussuomalaisten puoluekokous valitsi myös tänään uuden puoluejohdon seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Kansanedustaja Timo Soini valittiin yksimielisesti jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Soini on toiminut puheenjohtajana vuodesta 1997 lähtien.

Puheessaan puoluekokousväelle puheenjohtaja Soini totesi puolueen lyöneen itsensä lopullisesti läpi Suomen poliittiselle kartalle viime eduskuntavaaleissa. Paikkalukunsa kolminkertaistanut perussuomalaiset on nyt hänen mukaansa tukevasti uskottavuuskynnyksen ylittänyt eduskuntapuolue.

Soini arvosteli myös puoluekokouspuheessaan vaalitappion kärsineen RKP:n osallistumista hallitukseen. Soinin mielestä vanhat puolueet matelevat ahtaan kielipuolueen edessä sopimattomalla tavalla. Hän uskoi, ettei Suomessa tarvitse olla huolissaan ruotsin kielen asemasta vaan suomen kielen kunnosta ja elinvoimaisuudesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.06.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja