Tony Halme epäiltynä ampumatapauksessa

Kansanedustaja Tony Halmetta epäillään ampuma-aserikoksesta. Kukaan ei loukkaantunut ampumatapauksessa.

Kansanedustaja Tony Halmeen asunnossa ammuttiin tänään aamulla laukaus, jonka jälkeen hänet vietiin sairaalaan. Halmeen epäillään syyllistyneen ampuma-aserikokseen. Tapauksesta ei seurannut henkilövahinkoja.

Silminnäkijätietojen mukaan kansanedustaja Halme kannettiin ambulanssiin aamulla hänen asunnossaan Etelä-Helsingissä sattuneen välikohtauksen jälkeen. Tarkk'ampujankatu 14:ssä sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa ammuttiin yksi laukaus.

Aseena ampumavälikohtauksessa oli pistooli tai muu käsiase. Halmeen vaimo oli poliisin kuulusteltavana. Poliisin mukaan häntä ei kuitenkaan epäillä syylliseksi ampumatapaukseen.

Poliisi ei halunnut kommentoida aseen laukeamisen syytä eikä myöskään Halmeen sairaalan viennin syytä.

Puoluetoverit vaitonaisia

STT:n kesämökiltä tänään puoliltapäivin tavoittama perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei halunnut kommentoida Halmeen asunnon aamuisia tapahtumia.

-Olen ollut täysin puheluiden ja huhupuheiden varassa. En halua kommentoida spekulaatioita. Tässä vaiheessa en sano muuta kuin että poliisille ja lääkäreille työrauha.

Halmeen puolue- ja edustajatoveri Raimo Vistbackakin oli tapahtuneesta vaitonainen.

-Paljon kokeneena ja nähneenä ja 15 vuoden poliisikokemuksella en halua kommentoida asiaa lainkaan ennen kuin tiedän mitä on tapahtunut, Vistbacka sanoi STT:lle.

Hän myönsi kuitenkin, että tapaus on ainakin jossain määrin vakava, koska asunnossa on käsitelty asetta ja ilmeisesti ammuttu laukaus.

Ei vaikuta eduskuntatyöskentelyyn

Ampumatapaus ei vaikuta Halmeen kansanedustajauraan. Epäilty rikos ei täytä kriteeriä, jolla kansanedustaja voidaan erottaa.

Perustuslain mukaan kansanedustajan erottamiseen tarvitaan rikos, josta hänet on tuomittu vankeuteen. Silloinkin asia on eduskunnan harkinnassa.

Jos rikos osoittaa, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi hankkia asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton. Sen jälkeen edustajantoimen lakkauttamisesta äänestetään, ja jos kaksi kolmasosaa kansanedustajista kannattaa erottamista, päätös astuu voimaan.

(MTV3-STT)


(Seitsemän uutiset 03.07.2003)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei usko, että ampumatapaus vaarantaisi Tony Halmeen kansanedustajauran.
(Kymmenen uutiset 03.07.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja