Tommi Mäkiselle uusi kartturi

Rallin maailmanmestaruutta tavoitteleva Tommi Mäkinen ajaa MM-sarjan päätöskilpailun uuden kakkoskuljettajan kanssa. Mäkisen aisaparina 23.-25. marraskuuta ajettavassa MM-sarjan päättävässä Britannian rallissa on mikkeliläinen 32-vuotias Kaj Lindström.

Lindström on rallipiireissä tuttu hahmo Tapio Laukkasen kakkoskuskina. Pari voitti vuonna 1999 Britannian avoimen mestaruuden. Lindström on lukenut nuotteja Britannian rallissa kolmena viime vuonna, joten reitti on hänelle tuttu. Tommi Mäkinen oli tyytyväinen saatuaan Lindströmin kakkoskuljettajakseen.

-Hän tuntee olosuhteet. Ei kai valintaa tarvitse sen tarkemmin perustella, totesi Mäkinen.

Lindström itse oli selvästi tyytyväinen päästessään kakkoskuljettajaksi rallin maailmanmestaruuden ratkaisevaan päätöskisaan.

-Tottakai on hienoa, että Tommi pyysi minua parikseen ajamaan maailmanmestaruudesta, totesi Lindström, jonka pesti jatkuu siihen asti kunnes Mäkisen vakituinen kartturi Risto Mannisenmäki on tervehtynyt selkävaivoistaan.

Mannisenmäki loukkaantui lokakuussa Korsikan rallissa hurjassa ulosajossa. Toiseksi viimeisessä MM-rallissa, Australian rallissa Tommi Mäkisen kakkoskuljettajana oli kokenut Timo Hantunen. Australiassa parin sijoitus oli kuudes.

Rallin päätöskilpailuun Britannian ralliin lähdetään kutkuttavaista asemista. MM-sarjaa johtaa Colin McRae 42 pisteellä. Mäkinen on pisteen päässä ja niskaan puhaltaa taas pisteen päässä Richard Burns. Mestaruus on näiden kolmen kauppa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat