Mainos

Toimittajille esiteltiin tuhoutunutta kylää

Taleban esitteli länsimaisille toimittajille tuhottua kylää, johon Yhdysvaltain koneiden kerrottiin iskeneen.

Haavoittunut afgaanilapsi.

Talebanin edustajat ovat esitelleet ulkomaisille toimittajille Jalabadin lähellä Afganistanin itäosassa sijaitsevaa kylää, joka Talebanin mukaan tuhoutui Yhdysvaltain pommituksessa keskiviikkona.

Pommituksessa kerrotaan kuolleen noin 200 kylän asukasta. Toimittajat näkivät paikan päällä Kadamin kylässä kymmenittäin tuhoutuneita rakennuksia ja surevia omaisia. He myös esittelivät sirpaleita, joiden kerrottiin olevan peräisin kylään pudotetuista pommeista.

-Menetin hyökkäyksessä neljä tytärtäni, poikani ja vaimoni, sanoi eräs kyläläinen uutistoimisto Reutersin toimittajalle.

Yhdysvallat ei ole kommentoinut väitettä kylän tuhoamisesta.

Puolustusministeriö on toistaiseksi virallisesti myöntänyt vain yhden Kabuliin pudotetun pommin erehtyneen kohteestaan ja mahdollisesti surmanneen neljä siviiliä.

Kyseessä on ensimmäinen ulkomainen toimittajaryhmä, jonka Taleban on päästänyt vierailemaan hallitsemalleen alueelle. Matka olisi ilmeisesti toteutunut aiemminkin, mutta Pakistanin kerrottiin estäneen toimittajien pääsyn Afganistanin puolelle.

Yhdeksäntoista toimittajan ryhmä siirtyi Afganistanista Pakistaniin jo lauantaina ja vietti sunnuntain vastaisen yön Jalalabadissa. Siellä he kuulivat, miten ohjukset tai pommit iskeytyivät kohteisiin kaupungin ulkopuolella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 14.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.