Toimittaja seurasi taisteluja tykistön mukana – näki venäläisten raivon kostoiskussa

Toimittaja seurasi taisteluja tykistön mukana – näki venäläisten raivon ja ukrainalaisten menestyksen 3:33
CNN:n toimittaja Melissa Bell seurasi rintamalla ukrainalaisjoukkojen mukana, millaisen uuden roolin tykistö on konfliktissa ottanut.

Eteläisestä Ukrainasta on tullut sodan keskipiste niin Ukrainalle kuin Venäjällekin. CNN:n toimittaja Melissa Bell seurasi Ukrainan 128. vuoristoprikaatin mukana, millaista on tällä hetkellä eturintamassa.

Ukraina on kiihdyttänyt tällä viikolla iskujaan Krimille tehden onnistuneita iskuja muun muassa Venäjän laivastoon ja maan puolustusvoimien mukaan myös Venäjän ilmapuolustukseen.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on vannonut, ettei rauhaa tule ennen kuin Ukraina saa takaisin kaikki menettämänsä alueet, mukaan lukien Venäjän 2014 miehittämän Krimin niemimaan. Mitä etelämmäksi Ukraina pääsee joukkojaan työntämään esimerkiksi Zaporizhzhjassa, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on kohdistaa iskujaan Krimille.

Tästä syystä Ukrainan eteläosissa käydään nyt kiivaimpia kamppailuja. CNN:n toimittaja Melissa Bell seurasi rintamalla ukrainalaisjoukkojen mukana, millaisen uuden roolin tykistö on konfliktissa ottanut. Voit katsoa CNN:n raportin videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat