Mainos

TOASin toimitusjohtaja vastaa häätösyytöksiin

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtajan Timo Lehdon mielestä opiskelija-asuntojen luovutuksessa olympiafestivaalien urheilijoille on ollut kyse vapaaehtoisuudesta.

- Tässä on ollut tällainen vapaaehtoinen hyväksymismenettely. Jokainen vuokrasopimuksen allekirjoittanut on halunnut olla mukana tässä ja antaa asunnot urheilijoiden käyttöön, Lehto kertoo.

Asukkaiden mukaan asunnonluovutuksen vapaaehtoisuutta ei kuitenkaan tuotu sopimusta allekirjoitettaessa esiin.

Lehdon mielestä TOASilla on ollut moraalinen velvoite tarjota urheilijoille asuntoja kisojen ajaksi. Hänen mielestään kyseessä on TOASin ja kaupungin yhteinen ponnistus kisojen eteen.

- Tällaisia tapahtumia tuskin tullaan Suomessa järjestämään jos majoittaminen käy näin hankalaksi, Lehto sanoo viitaten poismuuttoehdon laittomuuteen.

- Suurin osa opiskelijoistakin on tajunnut tilanteen, Lehto jatkaa.

Tampereella opiskelijoita vaivaa kuitenkin asuntopula. Moni on valmis uhrauksiin asunnon saadakseen. TOASin käytännön mukaan tarjotusta asunnosta kieltäytyminen tarkoittaa automaattisesti tippumista uudestaan asuntojonon hännille. Lehto ei kuitenkaan suorilta allekirjoita käytäntöä olympiafestivaalien tapauksessa:

- En tiedä olisiko silloin joutunut jonon hännille, sillä kukaan ei asettanut poismuuttoehtoa kyseenalaiseksi.

TOAS toimi tietoisesti vastoin lakia

Lehto kertoo, että Tampereella on noudatettu "suurin piirtein" samaa kaavaa kuin aikaan Helsingissä yleisurheilun MM-kisoissa. On silti erikoista, että TOASin kokoinen asunnonvälittäjä toimii opiskelijoille asuntoja välittäessään lainvastaisesti.

- Kyllä me tiedämme vuokralait aika hyvin, olemme toimineet alalla 50 vuotta. Siitä ei ole kyse ettemmekö muka tietäisi mitä teemme, Lehto painottaa.

Lehto sanoo, että jos vapaaehtoiset sopimukset asuntojen luovuttamisesta urheilijoiden käyttöön eivät tulevaisuudessa riitä, TOAS ryhtyy toimimaan tapauksissa tarkasti lain mukaan. Tällöin majoitukseen käytettäviin asuntoihin tehdään määräaikaiset vuokrasopimukset, jotka päättyvät ennen majoitustarpeen alkamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.