Mainos

Tivi: Verottaja rinnastaa kilpapelaamisen urheiluun – tulot voidaan siirtää urheilijarahastoon

Keskusverolautakunnan mukaan tietokone- tai konsolipelejä pelaamalla päätoimisesti itseään elättävään voidaan soveltaa samaa verotusta kuin urheilijoihin, Tivi kirjoittaa verkkosivuillaan.

Kilpapelaamista eli elektronista urheilua voidaan verottajan mielestä verrata muuhun urheiluun. Keskusverolautakunta on maaliskuussa tehnyt päätöksen, jonka mukaan tietokone- tai konsolipeliä päätoimisesti pelaamalla elantonsa tienaavan henkilön kohdalla voidaan soveltaa samoja verotuskäytäntöjä kuin urheilijoiden kohdalla.

– Laajasti käsitettynä urheilulla voidaan fyysisten urheilulajien ohella tarkoittaa myös henkisiä taitolajeja, joissa menestyminen perustuu ensisijaisesti muuhun kuin fyysisenä pidettävään suoritukseen, lautakunta toteaa päätöksessään.

Tivi uutisoi, että lautakunnan päätöksen kohteena ollut hakija kertoi pelaavansa kilpaa yhdysvaltalaisessa elektronisen urheilun seurassa. Hänelle maksetaan säännöllistä palkkaa sekä palkkioita turnauksiin osallistumisesta. Lisäksi hän oli sopinut seuransa kanssa muun muassa harjoituksiin ja markkinointitilaisuuksiin osallistumisesta.

Tästä syystä keskusverolautakunta katsoi, että hakijan pelaamisesta saamat palkintotulot ja säännöllinen palkka olivat tuloverolain mukaista urheilijatuloa. Urheilijan tulot voidaan laissa säädettyjen edellytysten täyttyessä siirtää urheilijarahastoon.

Lähde: Tivi


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.