Timo Kotipelto alkoholinkäytöstä: Ei tässä munkkiluostariin olla menossa

Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto on tyytyväinen mies. Yhtyeen 14. studiolevy julkaistaan perjantaina.

Power metal -konkariyhtye Stratovariuksen uusi albumi Eternal saapuu kauppoihin perjantaina 11. syyskuuta.

Tunnetusti korkealta ja kovaa laulava yhtyeen laulusolisti Timo Kotipelto, 46, kertoo, että riittävä määrä unta auttaa pitämään lauluäänen kunnossa.

– Vaikka se kuulostaa hassulta, niin nukkuminen on äänelle tärkeää. Pitää myös juoda tarpeeksi vettä. Tietenkin myös se, että muistaa lämmitellä ennen keikkoja hyvin, Kotipelto avaa komean lauluäänensä saloja MTV.fin haastattelussa.

– Sekin auttaa, jos on tekniikka kohdallaan. Olen ottanut laulutunteja muinoin ja vielä pari vuotta sittenkin hain uudenlaista informaatiota laulamiseen.

Kotipelto kertoo, että liika alkoholi ei ole hyväksi äänelle.

– Ei tässä kuitenkaan mihinkään munkkiluostariin olla menossa. Keikan jälkeen voi hyvin ottaa bissen tai pari. Sitten jos vedetään kunnon kännejä, niin se vaikuttaa taas seuraavan päivän keikkaan.

– Tulevalla kiertueella en luultavasti tule hirveästi käyttämään alkoholia. Absolutisti en ole, mutta en halua myöskään läträtä.

Pitkäaikaisin nykyjäsen

Vuonna 1982 perustetussa bändissä ei ole mukana enää yhtään alkuperäisjäsentä. Pisimpään mukana ollut laulaja Timo Kotipelto liittyi kokoonpanoon vuonna 1994.

– Meininki bändissä ei ole muuttunut 21 vuoden aikana niin paljon kuin voisi kuvitella. Bändin henki on varmasti edelleen sama. Toki touhu on tullut vuosien aikana ammattimaisemmaksi, Kotipelto muistelee.

– Kun liityin bändiin, ensimmäinen keikkamme oli Helsingin Tavastialla ja seuraava Japanin Osakassa. Helsingin pop- ja jazzkonservatorion opiskelija pääsi hyppäämään vähän isompiin saappaisiin. Näin jälkikäteen ajatellen, se oli hienoa aikaa.

Kotipelto kertoo Stratovariuksen olevan nyt hyvissä voimissa.

– Heikompiakin vuosia on ollut ja nyt näyttää siltä, että kysyntääkin riittää. Miehistönvaihdokset ovat tuoneet nuorennusleikkauksen myötä uutta virtaa.

Stratovarius lähtee uuden levyn myötä kattavalle kiertueelle. Syyskuun 16. päivä yhtye aloittaa kahdeksan keikan mittaisen Suomen kiertueen ja jatkaa syksyn aikana Eurooppaan ja myöhemmin Etelä-Amerikkaan asti.

Kuuntele alta todistusaineistoa Timo Kotipellon äänen nykykunnosta!


Lue myös:

    Uusimmat