Timo Koivusalo: Tuttu Juttu Show'n jälkipeli oli aikamoista

Kuumenivatko tunteet, kun televisiossa pyörineen Tuttu Juttu Show'n vieraat pääsivät puhumaan avoimesti puolisoilleen nauhoitusten jälkeen? Juontaja Timo Koivusalo kertoo.

Televisiossa 1992–2002 pyörinyt Tuttu Juttu Show teki Timo Koivusalosta tunnetun juontajan. Hän muistelee ohjelmaa hymyssä suin.

– Se oli oikeastaan esi-tosi-tv:tä, sillä toinen pareista oli aina julkisuuden henkilö, mutta toinen saattoi olla ketkä tahansa. Ihmiset kotisohvalla arvuuttelivat kumppaneiltaan, mitä he olisivat mihinkin vastanneet, Koivusalo kertoo.

Vaikka kyseessä oli parisuhdeohjelma, vieraita ei tarvinnut suostutella mukaan.

– Tuttu Juttu Show'lla oli hyvin myönteinen julkisuuskuva. Emme ilkeilleet kilpailijoille, vaan kaikkia kohdeltiin kuin kunniavieraita. Hyväntahtoisuus ruokki itse itseään, ja 95 prosenttia pyydetyistä lähti mukaan.

Ne loput viisi prosenttia kieltäytyivät kategorisesti.

– Ymmärrän, että jotkut haluavat pitää yksityisyytensä hyvin tiukasti piilossa, Koivusalo sanoo.

Huippuhetki risteilyllä

Ohjelman formaatti kehitettiin elävän yleisön edessä Ruotsin-laivoilla. Sellaiselle myös Koivusalon mielestä ohjelman mieleenpainuvin hetki huipentui.

– Kutsuimme kaikki ohjelmassa siihen mennessä mukana olleet parit laivalle. Heitä oli satoja. Koko laiva oli täynnä vain Tuttu Juttu-porukkaa, Koivusalo muistelee.

Juontajan mieleen on jäänyt myös Martti ja Eeva Ahtisaaren sekä Elisabeth ja Ove Rehnin vierailu ohjelmassa viikko ennen vaaleja vuonna 1994. Jaksoa katsoi tuolloin miljoonayleisö.

Jännitys purkautui kameroiden sammuessa

Koivusalon mielestä ohjelmassa paljastettiin yllättävänkin henkilökohtaisia asioita.

– Ei vain valittu valmiista vastausvaihtoehdoista, vaan todella pohdiskeltiin, mitä puoliso oli mistäkin asiasta mieltä. Samalla tultiin paljastaneeksi monta sellaistakin asiaa, joita ei alun perin edes kysytty.

Joskus tunteet kuumenivat, kun kamerat sammuivat ja valtava jännitys laukesi.

– Jälkipeli oli aikamoista. Puuskahdeltiin, että "etkö sää tosiaan muista mun äitini syntymäpäivää"! Mutta eivät ne tilanteet vakaviksi yltyneet, Koivusalo kertoo.

Ei pahaa sanaa Hallikaisesta

Ohjelma jatkui vuoteen 2002, mutta Koivusalon juontajapari Joel Hallikainen lopetti jo pari vuotta aikaisemmin.

Kaksikon välille on turha viritellä riitaa.

– Olihan se sääli, kun pitkään kimpassa oltuamme loistava juontajakaveri lähti pois. Mutta kyllä me samaan maahan mahdutaan, Koivusalo vitsailee.

Piia Simola/Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja