Nämä alansa huiput menestyivät ilman koulutusta

Maisterin paperit eivät aina takaa menestystä. Nämä kuuluisuudet jättivät koulunsa kesken, mutta ovat silti onnistuneet esimerkiksi perustamaan Amerikan arvokkaimman yrityksen ja nousemaan ministeriksi.

Tiger Woods

Stanfordin yliopisto on Yhdysvaltain arvostetuimpia opinahjoja. Paikka siellä ei kuitenkaan painanut paljoa Tiger Woodsin vaakakupissa, kun hän parikymppisenä nuorukaisena puolentoista vuoden opiskelujen jälkeen päätti luoda uran golfista.

Päätös kannatti: sittemmin Woodsia on kutsuttu muun muassa maailman parhaiten palkatuksi urheilijaksi. Pallot ovat pysyneet hyvin hallussa lukuun ottamatta parin vuoden takaista seksiskandaalia.

Ben Stiller

Muun muassa Sekaisin Marista -elokuvista tuttu Ben Stiller luottaa kouluviisauden sijaan elämänkokemukseen. Gaylord Fockerinakin loistanut virtuoosi lopetti vuoden kestäneet näyttelijänopintonsa 18-vuotiaana.

Stiller muutti saman tien New Yorkiin, kiersi työttömänä koekuvauksissa muutaman vuoden ja sai lopulta testin teatterista. Tarina on kuin tosielämän Hollywood-elokuvasta.

Antti Reini

Jokaisen dekkareita fanittavan naisen märkä uni, Varesta näyttelevä Antti Reini, ei ole opiskellut näyttelemistä. Hän jätti koulunkäymisen peruskouluun.

Arkeologiksikin mielinyt Reini kertoo sivistäneensä itseään muuten lukemalla paljon.

Maria Guzenina-Richardson

Nykyisessä hallituksessa peruspalveluministerinä työskentelevä Maria Guzenina-Richardson ei ole opiskellut lukion jälkeen.

Työt Radio Cityssa voittivat oikeustieteellisen käytävät. Sieltä matka jatkui vuosiksi musiikkitelevisio MTV:lle Lontooseen.

Walt Disney

Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Tuhkimo, Kaunotar ja Kulkuri, Robin Hood, Prinsessa Ruusunen… Disneyn klassikot ovat tuttuja meille kaikille.

Mutta kuka tiesi, että yhtiön legendaarinen perustaja Walter Elias "Walt" Disney lopetti lukion 17-vuotiaana eikä sen koommin palannut opintielle? Disney pestautui armeijaan toisessa maailmansodassa vuonna 1914. Sodan loputtua hän työskenteli muun muassa ambulanssikuljettajana ja kuvittajana, kunnes lumosi ihmiset tarinoillaan.

Steve Jobs

Tietokoneiden ja maailman suurimman älypuhelinten valmistajan Applen johtaja Steve Jobs jätti koulunsa kesken. Jobs ehti opiskella yliopistossa kaksi vuotta, kunnes hän lähti Intiaan oppimaan itäisistä uskonnoista.

Intiassa Jobs liittyi tietokonekerhoon ja perusti yhtiön ystävänsä kanssa. Sen nimeksi tuli Apple Computer Company – muistuttamaan onnellisesta kesästä, jonka Jobs vietti omenoita poimien.

Lähteet: www.hs.fi, www.suosikki.fi, www.notablebiographies.com, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja