Mainos

Tietokonemyyjät tarkkailivat asiakkaidensa seksitouhuja

Yhdysvalloissa seitsemää tietokonevuokrausta harjoittavaa yritystä on ollut syytteissä salakatselusta.

Yhtiöiden syytettiin käyttäneen vuokrakoneissa laittomasti vakoiluohjelmia, jotka ottivat kuvia vähäpukeisista ihmisistä ja pariskuntien petipuuhista.

Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomission FTC:n sovitteluratkaisussa syytettyjä tahoja kielletään vastedes käyttämästä vakoiluun soveltuvia työkaluja.

Vakoilevia vuokrakoneita oli ollut käytössä jopa 420 000 käyttäjällä, kertoo teknologiasivusto Wired.

Detective Mode -ohjelma ei tyytynyt pelkästään webbikameravakoiluun. Se pystyi lisäksi rekisteröimään tietokoneen käyttäjien tekemät näppäimistöpainallukset ja ottamaan kuvakaappauksia koneen näytöltä.

Syytteiden mukaan ohjelma keräsi kaiken tiedon salaa ja lähetti sen ohjelmiston kehittäneelle DesignerWare -yhtiölle. Yhtiö puolestaan välitti tiedot vuokrafirmoille.

Sovitteluratkaisun mukaan koneita vuokraavat yhtiöt saavat edelleen käyttää koneissa paikantamisohjelmia, kunhan asiasta tiedotetaan vuokraajia.

Yhtiöt pääsivät salakatselusyytteistä ilman sakkoja, sillä FTC:llä ei ole toimivaltaa rikosasioissa. Sen sijaan FTC voi ohjata asian soveltuville virastoille.

Sovelluksen avulla vuokrayhtiöt pystyivät sammuttamaan vuokrakoneet, jos käyttäjän vuokrat olivat rästissä.

Ohjelma keräsi käyttäjiltä myös monia muita tietoja, kuten osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, sekä salasanoja moniin eri palveluihin. Käyttäjiltä napattiin myös sosiaaliturvatunnuksia, lääkäritietoja sekä yksityisiä sähköpostiviestejä, toteaa FTC.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.