Tieto edessä siintävästä ottelutauosta tavoitti HIFK:n juuri ennen illan kärkikamppailua – "Vähän erilainen tilanne"

Tieto SM-liigan mahdollisesta ottelutauosta tavoitti HIFK:n ennen tiista-illan kärkikamppailua Lukkoa vastaan. HIFK-hyökkääjä Juha Jääskä aikoo hyödyntää pitkän joulutauon.

Suomen koronavirustilanne on pahentunut silmissä ja moni maakunta on asettanut tiukkoja rajoituksia tilanteen hillitsemiseksi. Tästä johtuen miltei kaikki SM-liigaseurat ovat joutuneet siirtämään kotiotteluitaan, koska eivät pysty rajoitusten aikana pelaamaan yleisön edessä.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV Urheilulle tiistaina, että SM-liiga jäänee suurella todennäköisyydellä liki kuukauden mittaiselle joulutauolle. Otteluita pelataan kuitenkin vielä tänään Raumalla ja Vaasassa sekä keskiviikkona Porissa ennen lopullista taukopäätöstä.

Tieto tulevasta ottelutauosta on kiirinyt jo tänään Raumalla pelaavan HIFK:nkin leiriin.

– Äsken tuli tieto, että olemme toisella paikkakunnalla, jossa saa vielä pelata. Näköjään Pori ja Rauma ovat paikkoja, joissa saa vielä pelata. Nyt pelataan viimeinen matsi ja sitten aletaan keskittyä jouluun, HIFK-hyökkääjä Juha Jääskä naurahtaa epäuskoisena.

– Vähän erilainen tilanne, mutta hienoa, että tänään päästään pelaamaan, Jääskä kuitenkin toteaa.

Jääskä myöntää, että vaikka tieto ottelutauosta on harmittava, on sitä jollain tasolla osannut odottaa, koska koronaviruspandemia ei ole osoittanut laantumisen merkkejä. Tulevan tauon Jääskä aikoo käyttää hyödykseen.

– Jotenkin sitä on tottunut, kun viime vuonna jäi pleijaritkin pois, niin sitä osaa vähän odottaa, että tämä voi milloin tahansa loppua. Nyt mennään kuukauden tauolle, ja pystymme treenaamaan hyvin. Kyllä ainakin itse olen motivoitunut kehittämään omaa peliä. Tulee hyvä breikki, ja saa vähän huilata henkisesti ja fyysisesti kehittää itseään. Painetaan hommia ja tullaan vahvempana takaisin, Jääskä summaa.

Ennen taukoa HIFK ottaa kuitenkin mittaa SM-liigan toisena majailevasta Lukosta, joka on sarjan kovin kotijoukkue. Taistelun puutteesta HIFK:ta ei tänään Jääskän mukaan tulla syyttämään.

– Puhuimme tuossa, että tänään sulatamme joulukinkulle tilaa mahdollisimman paljon. Tänään painetaan hommia niin paljon kuin pystytään, Jääskä vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja