Tiesitkö tämän? Lionel Messi piikitti itseään kasvuhormonilla

5:43

Jalkapallon MM-kisojen Argentiinan paidassa pelaava 170-senttinen Lionel Messi tuli koko jalkapallomaailman tietoisuuteen jo teini-iässä. Miehen uralla tuli jo mutkia matkaan kun hän oli vasta pieni poika. 

Videolla Messin maali alkulohkon ratkaisevassa ottelussa Nigeriaa vastaan.

On olemassa kaksi syytä, miksi Messi muutti Barcelonaan jo 13-vuotiaana. Hän oli liian hyvä ja liian lyhyt. Messi oli vasta kuusivuotias, kun hän herätti Newell's Old Boysin huomion. Oli vain yksi ongelma, hän ei kasvanut pituutta.

Old Boysissa työskennellyt lääkäri Diego Schwarzstein tapasi Messin ensimmäisen kerran, kun hän oli 9-vuotias. 

– Tapasin Leon ensimmäisen kerran vuonna 1997. Voisi sanoa, että hänestä löydettiin jotain, ja siihen aikaan jos nuorella pelaajalla oli ongelma, hänet lähettiin minun luokseni, kertoi Schwarzstein Expressenin haastattelussa. 

Jonkin löytymisellä tarkoitettiin tässä tapauksessa sitä, että Messillä puuttui hormoni, jota hän tarvitsi saavuttaakseen pituusennusteensa. 

– Vartalossa on useita ainesosia, joita lapsi tarvitsee oikeaoppiseen fyysiseen kehittymiseen. Yhtä hänellä oli liian vähän, ongelma joka vaivaa noin yhtä lasta 20 000:sta. Leo itse ei ollut millään tavalla outo tai mitenkään reagoinut erikoisesti asiaan, Schwarzstein sanoo. 

– Jos hänestä ajatellaan nyt, että hän on introvertti ja hiljainen, niin en usko, että sillä oli mitään tekemistä sen kanssa, että hän oli nuorena lyhyt. En usko, että sillä oli mitään merkitystä hänelle. Hän oli tavallinen poika, kuka reagoi normaalisti ongelmaan. Kukaan ei halua ongelmia, kukaan ei halua käsittelyä, mutta kaikki lapset haluavat kasvaa. Kun hänelle sanottiin, että hoidon myötä hän kasvaisi, hän tuli iloiseksi, Schwarzstein jatkaa.

– Leo on nero. Jos häntä ei olisi hoidettu kasvuhormonilla, hän olisi jäänyt noin 15 senttimetriä lyhyemmäksi. Taitojensa puolesta hän olisi voinut pelata jalkapalloa, mutta ehkä hän ei olisi yltänyt samaan kuin nyt, Schwarzstein toteaa.

Kasvuhormonin päivittäiset piikitykset alkoivat, kun Messi oli 9-vuotias. Usein hän hoiti piikityksen itse. Aluksi Messin isä Jorge pystyi vakuutuksen kautta maksamaan hoidot, mutta kun Argentiinan talous romahti 90-luvun lopulla, tuli entinen seura Old Boys apuun. 

Tämä ei kuitenkaan ratkaissut kaikkia huolia. Jorge sai usein hakea käteistä seuran virkamiehiltä, prosessi joka sisälsi rutkasti ongelmia, koska tapaamisaikoja siirrettiin ja annettiin vääriä rahasummia. Kun hoidosta oli noin 75-80 prosenttia takana tuli ongelmaan uusi ratkaisu. Muuan espanjalainen jalkapalloseura toiselta mantereelta oli valmis maksamaan loput hoidosta. Loppu on historiaa.

Lionel Messin Argentiina kohtaa lauantaina 30. kesäkuuta neljännesvälierien ensimmäisessä ottelussa Ranskan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja