Tiesitkö: Tällöin suomalaiset ostavat kukkia

Sesongeista suurin on joulu, jonka osuus vuoden kukkamyynnistä on reilu viidennes. Kesäkukkasesonki, koulujen päättäjäisaika, äitienpäivä, pääsiäinen ja ystävänpäivä haukkaavat kakusta kukin noin kymmeneksen.

Suomalaiset hankkivat kukkia yleensä silloin, kun siihen on erittäin hyvä syy. Suurin osa kukista ostetaankin tiettyä tilaisuutta tai juhlapyhää varten. Kukkasesonkien ulkopuolella hankittavien kukkien arvo on vain kymmenesosa koko noin 450 miljoonan euron vuotuisesta vähittäishintaisesta kukkamyynnistä.

Kukkaostot tulevat tavallisina viikkoina mieleen yleensä viikonlopun lähetessä. Torstain ja lauantain välisenä aikana myydään kaksi kertaa enemmän kukkia kuin muina viikonpäivinä yhteensä.

Kukkien ostoinnokkuus vaihtelee iän ja sukupuolen mukaan. Leikkokukat ja kukkivat ruukkukasvit kiinnostavat erityisesti keski-ikäisiä ja hieman vanhempia naisia, vaikka varsinkin kaupunkialueilla ostajakuntaan on selvästi tullut lisää muotitietoisia ja sisustusinnokkaita nuoria naisia ja miehiä.

Rahallisesti eniten leikkokukkia käyttävät hieman keski-ikää vanhemmat pariskunnat. Nuoret perheet eivät useinkaan keskity kukkahankintoihin, mutta into nousee lasten kasvaessa. Kukkia kulutetaan eniten muualla kuin suurissa kaupungeissa, sillä siellä yksinasujien ja samalla myös esimerkiksi opiskelijoiden osuus on suurimmillaan.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja