Tiesitkö Netflixin salaisesta pyyntösivusta? Videopalvelun sisältöön voikin ehkä vaikuttaa

0:30

Ilmeisesti Netflix ottaa maailmanlaajuisesti vastaan toivomuksia ja pyyntöjä siitä, mitä elokuvia tai tv-sarjoja käyttäjät itse toivovat palvelusta löytyvän.

Tiedätkö, miten Netflixin katseluhistorian voi poistaa? Katso ohjeet yllä olevalta videolta ja lue ohjeet täältä.

Pyydä sarjoja tai elokuvia -sivu löytyy Netflixin ohjekeskuksesta, mutta harva videopalvelun ahkerakaan käyttäjä on varmasti selannut sivustoa niin pitkälle löytääkseen tämän salaisen sivun.

Netflixin pyyntösivu nousi suurempaan tietoisuuteen, kun amerikkalainen näyttelijä ja koomikko Chelsea Peretti jakoi Twitterissä erään käyttäjän ja Netflixin Filippiinien osaston käymän keskustelun. Aiheesta uutisoi myös teknologiasivusto The Verge.

Mies pyysi Twitterissä Netflixiä lisäämään palveluun Perettin komediaohjelman. Filippiinien Netflix vastasi Twitter-tilillään ohjaten miehen pyyntösivulle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chelsea Peretti taas jakoi keskustelun ihmetellen, ettei kukaan tiennyt tästä salaisesta sivustosta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toteutuvatko toiveet todella?

Sama pyyntösivu toimii Filippiinien lisäksi myös kaikissa muissa Netflixin maissa, myös Suomessa. Suomalaisetkin käyttäjät voivat siis jättää pyyntönsä lempielokuvistaan ja -sarjoistaan, jotta ne saataisiin täällä nähtäville.

Tosin pyyntösivunkaan kautta tuskin saa aivan mitä tahansa tv-sarjoja tai elokuvia. The Verge muistuttaa, että Netflix tarvitsee luvat sisältöön, ja toisiin palveluihin lisenssoidut elokuvat ja tv-sarjat eivät mitä todennäköisemmin ilmesty useista pyynnöistä huolimatta Netlixiin.

HBO:n Game of Thronesia voi toivoa, mutta toivetta tuskin koskaan toteutetaan.

Sen sijaan toiveilla voi olla merkitystä esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, joissa tietty elokuva tai sarja on saatavilla jossakin muussa maassa kuin Suomessa. Silloin Netflixillä on ainakin jonkinlaiset luvat sarjan esittämiseen, mutta eri kysymys on, kuinka paljon niitä voidaan laajentaa.

Pyyntölomakkeen hyödyistä ei siis ole takuuta, mutta ainakin se on mahdollisuus vaikuttaa Netflixin sisältöön.

Lähteet: Netflix, The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja