Mainos

Tiananmenin vuosipäivää vietettiin Hongkongissa

Kymmenettuhannet muistelivat verilöylyä Hongkongin kynttilämarssilla.

Käsitykset Tiananmenin aukion tapahtumista 16 vuotta sitten jakavat edelleen vahvasti Kiinaa. Tapahtuman vuosipäivää vietettiin tänään.

Hongkongissa tänään järjestetyllä kynttilämarssilla vaadittiin Kiinan johtoa tunnustamaan Tiananmenin verilöyly. Kiinan hallitusta on myös vaadittu vapauttamaan tapahtuman yhteydessä pidätetyt mielipidevangit. Peking on edelleen puolustanut päätöstään tukahduttaa kansalaisvapauksia ja demokratiaa vaatinut opiskelijamellakka voimakeinoin.

Mielenosoittajien banderolleissa vaadittiin Pekingiä muun muassa tunnustamaan Tiananmenin tapahtumat, ottamaan oppia historiasta ja luopumaan yksipuoluediktatuurista.

- Tuon päivän tapahtumia ei voi unohtaa. Oli väärin tappaa opiskelijoita, jotka vain ilmaisivat mielipidettään rauhanomaisesti. Ei omia kansalaisia pitäisi ampua kuin vihollisia, 61-vuotias mielenosoittaja Poon Hoi vuodatti.

Hongkong on Kiinassa ainoa paikka, jossa Tiananmenin vuosipäivää voidaan avoimesti viettää. Pekingissä ja erityisesti Tiananmenin aukiolla partioivat tänään sekä univormupukuiset että siviiliasuiset poliisit. Toisinajattelijoiden pysyminen poissa katukuvasta oli varmistettu myös määräämällä heitä kotiarestiin ja tiukan vartioinnin alaisiksi.

Hongkongissa järjestetylle kynttilämarssille osallistui tänä vuonna järjestäjien arvion mukaan noin 45 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.