Mainos

Thaimaan protestijohtajia syytteeseen

Thaimaan viranomaiset ovat asettaneet kolme hallituksen vastaisten protestien johtajaa syytteeseen.

Veera Musikapong, Weng Tochirakarn ja Nattawut Saikur saivat oman kertomansa mukaan syytteet liikennelakien rikkomisesta, ihmisten kiihottamisesta ja laittomista kokoontumisista.

Lisäksi thaimaalainen oikeusistuin on antanut pidätysmääräyksen maanpaossa olevasta entisestä pääministeristä Thaksin Shinawatrasta ja 12 hänen tukijastaan.

Protestit päättyivät Bangkokissa

Mielenosoittajat päättivät protestinsa Bangkokissa päivällä kolme viikkoa kestäneiden mielenilmausten jälkeen. Eilen kaksi ihmistä kuoli ja 123 loukkaantui rajuissa yhteenotoissa.

Hallitusta vastustavat punapaidat kertovat vetäytyvänsä, jotta viattomien ihmisten henki säästyisi.

Hallitus pyrkii rauhoittamaan tilannetta pidentämällä meneillään olevaa thaimaalaista uudenvuodenjuhlaa kahdella lisäpäivällä perjantaihin asti.

Jatkuvat levottomuudet ovat puraisemassa palan Thaimaalle tärkeästä matkailualasta. Arvioiden mukaan alalta saattaa kadota tänä vuonna jopa 200 000 työpaikkaa.

- Kyllä joku ratkaisu on saatava aikaan, koska maan talous ja ihmiset kärsivät tästä. Tavalliset thaimaalaiset ovat perin uupuneita ainaisiin mielenosoituksiin, kuvailee Suomen Thaimaan-suurlähettiläs Lars Bäckström.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 14.4.2009)

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.