Mainos

Texasin osavaltio haastoi Sony BMG:n oikeuteen

Sony BMG:n kopiointisuojattuista levyistä on nostettu Yhdysvalloissa jälleen uusi kanne. Sony BMG on haastettu oikeuteen, koska yhtiön julkaisemien musiikki-cd-levyjen kopiosuojaohjelma saattaa altistaa kotitietokoneet viruksille.

Kuohunta musiikkiyhtiö Sony BMG:n kopiointisuojattujen levyjen ympärillä sai uuden jatkon maanantaina, kun Yhdysvaltain Texasin osavaltio haastoi yhtiön oikeuteen. Maanantaina yhtiötä kohtaan nostettiin myös toinen erillinen syyte, jossa kantajana oli kalifornialainen Electronic Frontier Foundation -kansalaisryhmä.

- Sonyn cd-levyjä ostaneet kuluttajat luulivat ostaneensa musiikkia, mutta sen sijaan he saivatkin käyttötietoja laittomasti kaappaavan ohjelman, joka saattaa vahingoittaa tietokonetta ja altistaa sen viruksille, sanottiin Texasin osavaltion oikeusviranomaisten lausunnossa.

Kohu nousi kuun alussa, kun ilmeni, että Sony BMG:n Yhdysvalloissa julkaistuissa musiikki-cd-levyissä on niin sanottu XCP-kopiosuojaohjelma, joka saattaa altistaa kotitietokoneet viruksille. Sony on ilmoittanut vetävänsä kaikki noin viisi miljoonaa ohjelman sisältävää levyä markkinoilta ja korvaavansa jo ostetut levyt.

Japanilais-saksalaista yhtiötä vastaan on nostettu jo ainakin kuusi muuta joukkokannetta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.