Tesla veti maton ruotsalaisen multimiljonäärin jalkojen alta – "Se oli häpeällistä"

Cheek osti suomalaisen sähköveneen – hinta yli 200 000 euroa! 0:43

Ruotsalainen superautovalmistaja Koenigsegg joutui pistämään suunnitelmiaan uusiksi Tesla Roadsterin vuoksi.

Pääkuvan video

Cheek osti suomalaisen sähköveneen – hinta yli 200 000 euroa!

Sukunimeään kantavaa superautovalmistajaa luotsaava Christian von Koenigsegg kertoi Top Gearin haastattelussa, että Teslan viime vuonna julkistama Roadster pisti heidät kovan paikan eteen.

– Olimme tavallaan jo suunnitelleet tulevaisuutemme, kun kuulimme Tesla Roadsterista ja sen järjettömästä kiihtyvyydestä. Ajattelimme, että nytpä he haasteen heittivät, von Koenigsegg kertoo.

Kun Teslan toimitusjohtaja Elon Musk esitteli toisen sukupolven Roadsterin viime vuonna, kiinnittyi kaikkien huomio auton kiihtyvyyteen. Nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa ja varttimaili alle yhdeksässä – uskomattomia lukuja autolle, jonka hinta on jäämässä "vain" noin 250 000 dollarin tuntumaan.

Koenigsegg otti Roadsterin kiihtyvyyslukemat tarkempaan syyniin selvittääkseen, oliko niissä lainkaan perää.

– Ajattelimme, ettei tämä ole ollenkaan ok. Mietimme, onko se ylipäänsä mahdollista, mutta huomasimme sen olevan. Seuraavaksi aloimme pohtimaan, miten vastaamme siihen, koska se oli niin häpeällistä, von Koenigsegg muistelee turhauttavalta tuntunutta tilannetta.

Koenigsegg ei aio lähteä ainakaan vielä toistaiseksi kilpailemaan Teslan kanssa muuten kuin kiihtyvyydessä – täysin sähköistä hyperautoa ruotsalaisilta ei nimittäin kannata vielä odotella. Koenigseggin mukaan he tulevat vastaamaan Teslan lukemiin omalla työn alla olevalla hybridillään.

Koenigsegg pitää hallussaan maailman nopeimman sarjatuotantoauton titteliä. Agera RS saavutti viime marraskuussa käsittämättömän 450 km/h:n nopeuden yleisellä, mutta luonnollisesti hetkellisesti suljetulla tieosuudella Nevadassa.

Lue myös:

    Uusimmat