Mainos

Tero Vaaralle Juha Vainio-palkinto

Juha Vainio-rahaston 30000 markan tunnustuspalkinto on myönnetty Mamba-yhtyeen keulakuvalle Tero Vaaralle Porista. Palkinto on tunnustus Vaaran lauluntekijänä tekemästä työstä.

Tunnuspalkinto ojenettiin Vaaralle tänään illalla Kotkan Meripäivillä Käyn ahon laitaa -viihdekonsertissa. Vuonna 1980 perustettu rahasto on jakanut palkinnon kahdeksan kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai Juice Leskinen. Vaara aloitti laulujen teon jo 14-vuotiaana. Hänet luonnehditaan Juha Vainion kaltaiseksi lauluntekijäksi, tosin nuoremman sukupolven edustajana. Molemmat kertovat lauluissaan tarinoita.

Vaara paneutuu sanoituksissaan pienen ihmisen ongelmiin ja on aina nuoren ihmisen puolella ymmärtäen hänen vaikeuksiaan. Myös rock-sukupolven edustajana hän tunnustautuu perinteitä kunnioittavaksi lauluntekijäksi. Vaara aloitti muusikon uransa ja esiintymisensä porilaispoikien koulubändissä. Samoja poikia on hänen perustamassaan Mamba-yhtyeessä, joka tarjosi ensimmäisen kappaleensa levy-yhtiölle 1984. Levystä tuli menestys.

Viihdekonsertin yhteydessä jaettiin myös Kotka viihteen Harmonia-palkinto kaksikolle Jaakko Salo-Jukka Virtanen työstä kotkalaisen viihdemusiikin hyväksi. Ensimmäisen Harmonia-palkinnon sai vuonna 1978 Harmony Sisters.

Timo Hentunen paras merimieslaulaja

Kemiöstä kotoisin oleva Timo Hentunen voitti tänään Kotkan 19. Merimieslaulufestivaalien merimiesten laulukilpailun. Hentusen valtteina olivat omat uudet sävellykset "Amerikkaan" ja "Laivamiehen vappaa".

Hentunen palkittiin 4000 markalla. Toisen palkinnon 2000 markkaa sai turkulainen Esa Peuho. Hän esitti kilpailussa oman ja Risto Pahlaman yhteisen sävellyksen "Liitää merimiesten sielu". Kolmas palkinto jaettiin hyvinkääläisen Tomi Haurun ja maskulaisen Valter Ahlqvistin kesken. Haurun kappale oli oma sävellys "Vikkelä merimies". Ahlqvist lauloi Georg Malmstenin ja Reino Hirvisepän sävelmän "Meijän Maija". Molemmat saivat 1000 markkaa.

Kalantilainen Janos Valmunen voitti Merimieslaulufestivaalien solistien sarjan. Hän esitti uutuussävelmänsä Laivamme kaupungissa ja kuittasi 5000 markkaa palkinnoksi. Toiseksi parhaaksi solistiksi arvioitiin Arto näveri lahdesta. Hän esitti kappaleen Merimies, miehistä parhain. Sen sanat ovat Näverin ja Rauli Nordbeckin ja sävellys sekä sovitus Seppo Kankaanrinteen. Kolmanneksi solistikilvassa sijoittui Timo Hentunen Kemiöstä. Lisäksi jaettiin tunnustuspalkinnot Sari Niinikoskelle Raumalta ja Rauni Rokalle Nokialta. Kilpailussa oli 21 osanottajaa. Merimieslaulufestivaaleilla ovat huomenna vuorossa yhtyeiden ja kuorojen kilpailut. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.