Teri Niitin kuolemasta vuosi – Anne Kukkohovi IS:lle: "Vaalin hänen muistoaan, mutta en jää märehtimään"

Stylisti ja televisiopersoona Teri Niitti kuoli sairauskohtaukseen 9. tammikuuta vuonna 2017. 

Teri Niitti oli kuollessaan vasta 43-vuotias. Niitin hyvä ystävä Anne Kukkohovi muistelee edesmennyttä stylistiä koskettavasti Ilta-Sanomien haastattelussa. 

Kukkohovi kertoo, että Niitti on putkahtanut hänen mieleensä useita kertoja menneen vuoden aikana ja hänellä on esimerkiksi ystävänsä puhelinnumero yhä tallella puhelimessaan. Kukkohovi myöntää, että Niitin kuoleman vuosipäivä jännittää häntä. 

– Tässä on aika paljon tullut ryvettyä. Sytytän varmaan kynttilän Terille ja vaalin hänen muistoaan, mutta en jää märehtimään, koska Terikään ei varmasti olisi jäänyt märehtimään, Kukkohovi toteaa haastattelussa.

Kukkohovin ja Niitin ystävyys kantoi yli kahden vuosikymmenen ajan. Parivaljakko tuli tutuksi myös televisiosta muun muassa Vuosia nuoremmaksi -ohjelmasta. Ilta-Sanomien haastattelussa Kukkohovi kuvailee Niittiä luonnonlapseksi, jossa oli jotain epäsovinnaista. 

– Hän oli ihana esimerkki siitä, miten elämää voi elää itsensä näköisenä. Terissä oli vapaus ja hän vähät välitti normeista, Kukkohovi kertoo. 

– Kaiken sen suorasukaisuuden alle jäi herkkyys. Moni ei tajunnut sitä, että Terillä oli järjettömän hyvä sydän ja hän piti tosi hyvää huolta läheisistä ihmisistään. Sen takia Terin ystäväpiiri oli hyvin laaja ja koostui erilaisista ihmisistä. On paljon ihmisiä, jotka Teriä ikävöivät. Minä olen vain yksi heistä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

    Uusimmat