Mainos

Teollisuuden suhdanneodotukset toiveikkaita

Teollisuus odottaa tuotannon kasvun vauhdittuvan alkuvuonna tähänastista nopeammin. Suhdannenäkymät ovat tänään julkistetun Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton suhdannebarometrin mukaan parantuneet erityisesti rakentamisessa.

Tehdasteollisuuden ja sitä palvelevien toimialojen odotukset ovat hieman tasaantuneet edelliseen kyselyyn verrattuna. Tammikuussa tehdyn tiedustelun mukaan 24 prosenttia teollisuudesta ja rakentamisesta odottaa nyt suhdannenousua ja 69 prosenttia arvelee tilanteen pysyvän ennallaan. Suhdanteiden heikkenemistä odottaa enää 7 prosenttia vastaajista.

Suhdannebarometrin mukaan tuotannon ja viennin kasvu on voimistunut. Kapasiteetin käyttöaste on nousussa ja teollisuuden työvoima on kasvanut viime vuoden vastaavasta ajasta. Teollisuuden tilauskanta on vielä tavallista niukempi, mutta tiedustelun mukaan uudet tilaukset vahvistuvat.

Koroman mielestä barometri luo uskoa tulevaisuuteen

TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma piti barometrin myönteisimpänä viestinä pienten ja keskisuurten yritysten ja rakentamisen tulevaisuudenuskon vahvistumista. Yhdistettynä myönteisiin suhdanneodotuksiin se osoittaa hänen mukaansa luottamusta kotimarkkinoiden vahvistumiseen.

-Suhdannenousun pohja on nyt toivotulla tavalla laajentunut ja samalla perusteet työllisyyden parantumiselle ovat aiempaa paremmat.

Tiedot viime vuoden talouskehityksestä ylittävät selvästi aiemmat arviot kokonaistuotannon kasvusta. Sen seurauksena myös tänä vuonna talous kasvaa selvästi ennustettua enemmän, totesi Koroma.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.