Mainos

Teollisuuden luottamus heikkeni

Teollisuuden yritysjohtajat näkevät lähitulevaisuuden yhä synkkenevän. Teollisuuden luottamusta mittaava luottamusindikaattori heikkeni edelleen toukokuussa, sillä yhtiöiden varastot kasvoivat ja tilauskirjat ohenivat.
Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton TT:n luottamusindikaattori on ollut yhtä heikko edellisen kerran syksyllä 1998 Aasian ja Venäjän kriisin takia. Toukokuussa luottamusindikaattori näytti miinus seitsemää, kun huhtikuun luku oli miinus kolme.

Toukokuussa teollisuuden kapasiteettia oli aiempaa enemmän vapaana. Kolme neljästä vastaajasta arvioi koneiden ja laitteiden käyvän täysillä. Yritysjohtajien lähikuukausien tuotanto-odotukset ovat vaisut, ja myyntihintojen odotetaan laskevan. EU-maista suhdannetilanne oli indikaattorin mukaan paras Ranskassa ja heikoin Suomessa ja Ruotsissa.

EU:n komissio laskee vertailukelpoiset luottamusindikaattorit. Teollisuuden luottamusindikaattori lasketaan teollisuuden yritysjohtajien vastauksista kolmeen kysymykseen: lähiajan tuotto-odotuksiin, tilauskantaan ja valmistevarastoihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.