Televisiota hankkimassa? Kiinnitä huomiota tähän merkintään, ettet joudu pettymään

Television antenniverkossa tapahtuu merkittäviä muutoksia muutaman vuoden päästä. Uutta televisiota hankkivan kannattaa kiinnittää huomiota uudistukseen jo nyt.

Kyse on antenniverkon DVB-T2-tekniikan mahdollistamista teräväpiirtolähetyksistä, joihin siirrytään laajemmin vuodesta 2017 lähtien.

Tällä hetkellä markkinoilta löytyy vielä vanhempaan DVB-T-tekniikkaan perustuvia televisioita. Uudempi DVB-T2 -tekniikka puolestaan kasvattaa televisiokanavien määrää ja laajentaa teräväpiirtolähetysten tarjontaa ja tämä on syytä huomioida televisiokaupassa.

Viestintäviraston mukaan siirtymä uuden tekniikan käyttöön kestää useita vuosia. Se koskee ensimmäisessä vaiheessa antenniverkon maksukanavia. Viimeisinä vuorossa ovat Yleisradion, MTV3, Nelonen ja Fox.

DVB-T vastaanotin ei siis muutu hyödyttömäksi yhdessä yössä. Nykylaitteilla ohjelmia voi antennivastaanotossa seurata jopa vuoteen 2026 asti. 

Viestintävirastosta todetaan, että taloyhtiöille ja kiinteistöille lähetystekniikan vaihtuminen edellyttää muutoksia yhteisantennijärjestelmiin. Kuluttajalta siirtyminen edellyttää siirtymävaiheen rinnakkaislähetysten loppuessa televisiovastaanottimen vaihtamista, mikäli hänellä ei vielä siinä vaiheessa ole käytössään teräväpiirtotelevisiota.

Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee vain UHF-antenniverkkoa. Kaapelitelevisioon, satelliittitelevisioon ja internetin kautta vastaanotettaviin lähetyksiin ei tule muutoksia. DNA:n VHF-antenniverkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat