Televisiosta tuttu sijoittaja pitää rahansa pois virtuaalivaluutasta: "Bitcoin on yhtä tyhjän kanssa"

10:00
Mikä ihmeen Bitcoin? Asiantuntijat vastaavat tässä haastattelussa.

Virtuaalivaluutta bitcoinin arvo on vaihdellut viime aikoina rajusti. Viime viikolla se teki uusia ennätyksiä, mutta syöksyi maanantaina voimakkaasti alas. Sen jälkeen nousu taas alkoi.

Leijonan luola USA (Shark Tank) -televisio-ohjelmastakin tunnettu sijoittaja Kevin O’Leary ei ole aikeissa laittaa rahojaan bitcoiniin, kertoo yhdysvaltalainen uutiskanava CNBC. Juttu perustuu eilen julkaistuun Youtube-videoon.

– Bitcoin on yhtä tyhjän kanssa, O’Leary sanoi.

Sääntelijät epäluuloisia kryptovaluuttaa kohtaan

O’Leary toteaa, että hän ei esimerkiksi voi käyttää bitcoinia omaisuuserien ostamiseen globaalisti, koska eri maissa sääntelijät pysyvät epäluuloisina kryptovaluuttaa kohtaan. Lisäksi bitcoinin siirtäminen ja muuntaminen viralliseen valuuttaan ei tapahdu O’Leary mukaan hetkessä.

– Jos haluan ostaa miljoonan dollarin arvosta bitcoinia juuri nyt, minun on tehtävä paljon töitä saadakseni tämän onnistumaan.

"Digitaalisiin valuuttoihin liittyy suuri globaali arvo"

Monet bitcointransaktiot tehdään muuntamalla bitcoinia viralliseen valuuttaan. Vaikka kryptovaluutat ovat viime aikoina saaneet enenevissä määrin tukea isoilta yhtiöiltä kuten PayPalilta ja Fidelityltä, prosessiin kuluu asiantuntijoiden mukaan yhä paljon aikaa ja se on kankeaa.

Vaikka O’Leary ei vielä niele bitcoinin ostamista, hän uskoo, että digitaalisiin valuuttoihin liittyy suuri globaali arvo. Se kuitenkin edellyttää, että valuutalla pitäisi voida käydä kauppaa missä tahansa ja sääntelijöiden pitäisi hyväksyä se. Jos näin olisi, O’Leary sanoo CNBC:n mukaan voivansa sijoittaa bitcoiniin.

– Tällä tavalla voisin pitää puolet nettovarallisuudestani digitaalisessa valuutassa. Voisin ostaa valuutalla päivittäistavaroita ja talon.

Tällaista visiota O’Leary pitää houkuttelevana verrattuna nykyiseen tilanteeseen, jossa bitcoin ei hänen mukaansa ole monella tapaa kovin likvidi omaisuuslaji.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja