Mainos

Teleste myy opetusjärjestelmänsä

Teleste on ilmoittanut myyvänsä opetusalan liiketoimintonsa 80,3 miljoonalla markalla (13,5 miljoonalla eurolla). Ostajina ovat Eqviteqin ja Aboa Venturesin pääomarahastot sekä Kuntien eläkevakuutus ja toimiva johto. Myös Teleste jää yhtiöön 17 prosentin osuudella.

Telesten Educational-liiketoimintaryhmä on toimittanut tietoverkoissa käytettäviä opetussovelluksia. Järjestelmiä on käytössä yli 90 maan yliopistoissa ja oppilaitoksissa. Ohjelmistojen osuus aiemmin kielistudioita valmistaneessa yrityksessä on noussut 70 prosenttiin.

Konserni perustelee kauppaa keskittymisellä ydinliiketoiminnaksi nimettyihin laajakaistaisen tietoliikenteen järjestelmiin. Jo aiemmin Teleste on myynyt isdn-verkkoihin keskittyneen Communications-liiketoimintaryhmänsä sekä Britanniassa toimineen Home Networks -ryhmänsä.

Opetusjärjestelmien 7,5 miljoonan euron liikevaihto on tänä vuonna ollut noin 10 prosenttia vuonna 1954 perustetun Teleste-konsernin koko liikevaihdosta. Henkilöstön määrä oli syyskuun lopussa 72, kun koko konsernissa työskenteli 602 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.