Tekoäly päihitti Petteri Sihvosen ylivoimaisesti: "Alan epäillä, että olisi manipuloitu"

Tekoäly osui hämmästyttävän oikeaan – murskasi Petteri Sihvosen: ”Manipuloitu” 0:49
Tekoäly osui hämmästyttävän oikeaan – murskasi Petteri Sihvosen: ”Manipuloitu”.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ja tekoäly ennustivat SM-liigan kärkikolmikon viime marraskuussa. Nyt voi todeta, että tekoäly päihitti asiantuntijan ylivoimaisesti.

Tekoälyyn syötettiin todella iso määrä tietoa, jonka pohjalta se osui hämmästyttävän hyvin oikeaan. Tekoäly ennusti kaksi kolmesta mitalistista oikein, kun taas Sihvonen ei saanut yhtään mitalistia kohdalleen.

– Tässä täytyy ajatella, että tämmöinen jääkiekkoanalyytikon virka on uhattuna. Jossain vaiheessa ajateltiin, että voitto-robotti korvaa normaalit urheilutoimittajat. Ei auta kuin myöntää, että se korvaa spesialisoituneet analyytikot ensin, Sihvonen manailee.

Erityisesti tekoälyn ennustus Pelicansista mitalikolmikossa on huomionarvoista, sillä lahtelaisnippu oli marraskuussa sarjassa vasta sijalla 12. Toki tekoäly povasi lahtelaisille sijaa kolme, joten täysin nappiin ennustus ei sen osalta mennyt, sillä joukkue on mukana finaalisarjassa.

Sihvonen ei millään uskonut Pelicansiin syksyllä. Käytiinhän seurassa kriisikokoustakin syksyllä ja Tommi Niemelän asema päävalmentajana vaikutti keikkuvan veitsen terällä.

– En olisi uskonut Pelicansiin ja olisin lyönyt vaikka pääni pantiksi, Sihvonen sanoo.

Asiantuntija muistuttaa, että joukkueessa on marraskuun jälkeen tapahtunut paljon ja muun muassa pelaajisto on muuttunut.

– Hieman kieli poskessa myönnän tappioni tässäkin. 

– Käsittämätöntä, että tekoäly ei huomioi pelaajien vaihtuvuutta ja silti nostaa Pelicansin noin korkealle, Sihvonen heittää.

Tekoäly sai ennustettua oikein Tapparan finaalipaikan. Tämä Sihvosen on edelleen vaikea niellä.

– Mä olin siinä tavallaan oikeassa. Tappara on voittanut väärin ja tuurilla kääntänyt pelejä. Alan epäillä, että tekoäly olisi manipuloitu, asiantuntija sanailee pilke silmäkulmassa.

”Vihkoon meni”

Sekä tekoäly että Sihvonen olivat ennustaneet mestariksi Tampereen Ilveksen. Tupsukorvien epäonnistuminen romutti Sihvosen koko pakan.

– Minulla oli vankasti mielessä Tampereen Ilves. Perustin kaiken sille, että Antti Pennasen pääkoppa pysyisi kasassa ja että hän koutsaisi omaa peruspeliään. Se olisi riittänyt Ilvekselle mestaruuteen.

Luotto tulevaan Leijonien luotsiin oli huipussaan.

– Tunnen Pennasen 15 vuoden takaa ja koko tältä ajalta. Tai luulin tuntevani, mutta en näköjään tunnekaan.

– Minulla oli kaikki yhden kortin varassa. Tampereen Ilves, Antti Pennanen, Risto Jalo, Timo Koskela, Oula Palve, Eemeli Suomi ja Niklas Friman, Sihvonen luettelee Ilveksen avainpelaajia

– Mutta ei auttanut, vihkoon meni.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Voit katsoa Sihvosen ja tekoälyn marraskuiset ennustukset alla olevalta videolta.

Tekoäly ennusti, miten SM-liigassa käy – opponoijana Petteri Sihvonen 8:06

Tekoäly pesi Petteri Sihvosen tämän kauden ennustuksissa.

Vaikka Sihvonen hävisikin tekoälylle, vaatii hän siltä lisäonnistumisia, ennen kuin suostuu myöntämään tappionsa lopullisesti.

– Joudun odottamaan, että tekoäly ensi vuonnakin onnistuu noin korkealle. En tiedä, onko joku manipulaatio tekoälyn puolella. Minä katsoin sentään niin kuin asiat todellisuudessa ovat, Sihvonen heittää virne suupielessään.

– Sanoisin vielä, että tekoäly on ottanut asioita huomioon, mitkä eivät päde jääkiekkomaailmassa. Se sattui menemään tällä kaudella oikein. Mutta minä vaadin tekoälyltä näyttöjä lisää, että oliko tämä sellainen suonenvetokausi.

Itseluottamus ei horju yhden pieleen menneen ennustuksen myötä, ja ensi kausilla Sihvonen on valmis revanssiin.

– Jos vielä ensi kausillakin häviän, niin sitten voin lopettaa nämä hommat.

Lue myös:

    Uusimmat