Mainos

Teknisten Joenpalo huolissaan turvattomuudesta

Työntekijöiden turvattomuus on lisääntynyt Suomessa huolestuttavasti, varoittaa teknisten liiton puheenjohtaja Ilkka Joenpalo. Forssassa tänään puhunut Joenpalo kysyi yritysten moraalin perään. Hänen mukaansa meillä on yrityksiä, jotka taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin perustuen sanovat irti satoja työntekijöitä, mutta samaan aikaan investoivat satoja miljoonia markkoja yritysostoihin ulkomailla.

Teknisten puheenjohtaja kummasteli Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton arviota, jonka mukaan työmarkkinajäykkyydet ovat yksi keskeisistä työttömyyden syistä. Vaatimukset lisäjoustoista eivät ole Joenpalon mukaan perusteltuja.
-Työajoista ja lukuisista muista työsuhteen ehdoista voidaan sopia hyvin laajasti ja yksityiskohtaisesti yrityksissä paikallisesti, teknisten puheenjohtaja muistutti.

Joenpaloa ihmetyttää myös yritysten suhtautuminen yhteistoimintalakiin, joka uudistui viime vuonna.
-Uudistuksen tavoitteena olivat neuvottelujen tehostaminen ja parempi tiedonkulku. Vastapainoksi lyhennettiin neuvotteluaikoja. Nyt joissakin yrityksissä on otettu miltei tavaksi sijoittaa yt-neuvottelut keskelle kesää, parhaimpaan loma-aikaan.
-Nämä ovat esimerkkejä työntekijöiden turvattomuuden lisääntymisestä, Joenpalo sanoi.

Huolestuttavaa hänen mukaansa on myös se, että Suomessa haikaillaan USA:n työmarkkinamallin perään, vaikka talousasiantuntijat ovat tuominneet sen soveltumattomaksi Suomeen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.