Teknavi Kööpenhaminassa: Subaru esitteli täysin uuden Outbackin

Teknavi oli tällä viikolla Kööpenhaminassa tutustumassa täysin uuteen Subaru Outbackiin. Subarun myynti on viime vuosina ollut Suomessa aavistuksen vaatimatonta noin 1000 auton vuosimyynnillä, mutta nyt uuden Foresterin ja Outbackin avulla Subaru tavoittelee noin 1500 auton myyntiä kuluvalle vuodelle. Uuden Outbackin kaavailtu osuus kuluvalle vuodelle on 650 autoa.

Nyt esiteltävä täysin uusi Outback on mallin viides sukupolvi. Se on kasvanut aavistuksen pituutta ja leveyttä, ja moottorit ovat käyneet läpi uudistuksia. Tarjolla ovat 2,5-litrainen bensiinimoottori (129 kW (175 hv)) ja 2,0-litrainen diesel (110 kW (150 hv)). Molemmat ovat Subarun tyylin mukaisesti boxerimoottoreita ja voima välitetään aina CVT-tyyppisen Lineartronic-vaihteiston kautta kaikille neljälle pyörälle.

Uudessa mallissa sisustukseen ja laatuvaikutelmaan on panostettu paljon ja auto on jo vakiotasolta lähtien varusteltu hyvin. Uusimpana turvallisuusvarusteena on automaattinen hätäjarrutusassistentti EyeSight, joka kuuluu myös auton vakiovarustukseen.

Uuden Outbackin hinnat alkavat reilusta 41 000 eurosta ja mallin ennakkomyynti on aloitettu jo myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat