Mainos

Teinipurjehtija pelastettiin Intianmerestä

Yhdysvaltalainen, maailman ympäri purjehtien aikonut Abby Sunderland pelastettiin tänään Intianmerestä. Sunderland ehti ajelehtia kaksi päivää rikkoutuneella veneellään meressä ennen kuin ranskalainen kalastusvene paikansi tytön aluksen.

Tytön vanhemmat ovat kirjoittaneet blogissaan, että Abby siirrettiin turvallisesti kalastusveneeseen.

- Ehdimme jutella tyttäremme kanssa lyhyesti pelastuksen jälkeen. hän kuulosti väsyneeltä mutta hyväkuntoiselta. Hän pystyi suhtautumaan tapahtuneeseen huumorilla, mutta ehkä hän ei ymmärtänyt vielä täysin sitä, mitä oli tapahtunut, vanhemmat kirjoittavat.

Sunderland oli odottanut pelastusvenettä jo eilisestä lähtien, kun australialaiset pelastustyöntekijät olivat havainneet tytön ilmaetsinnöissä.

- Myrskytuuli oli eilen jo hellittänyt hieman - aallot olivat noin neljän-viiden metrin korkuisia, pelastustyöntekijät kertovat.

Sunderland itse kommentoi australialaiselle ABC-televisiokanavalle, että viime päivät ovat olleet hulluja.

- Kaikki tapahtui nopeasti, mutta olin todella onnekas, että siellä oli vene joka pystyi tulla avukseni. Kun on tuollaisessa tilanteessa, siinä ei voi joutua pelon valtaan. Se ei tietäisi mitään hyvää, Sunderland sanoo.

Sunderland aloitti maailmanympärimatkansa Kaliforniasta tammikuussa. Hän sai paljon kritiikkiä suunnitelmastaan, sillä hän tulisi saavuttamaan Intianmeren juuri silloin, kun eteläisellä pallonpuoliskolla on talvi.

Sunderlandin vanhemmat kertovat, että tytär siirretään pian toiseen laivaan, joka vie joko Australian Perthiin tai Ranskan Reunion-saarelle Itä-Afrikkaan.

Vanhemmat kertovat, että tytön 12-metrinen vene hylättiin ja se noudetaan mahdollisesti myöhemmin.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.