Tehy vaatii lakia turvaamaan terveyspalvelut

Tehy vaatii lakia, jolla terveydenhuollon rahat korvamerkitään kuntien budjeteissa. Näin hoidon taso turvattaisiin vaikeinakin aikoina, perusteli Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola tänään Kuusamossa.

Jaana Laitinen-Pesola vaati sairaille ja päivähoitolapsille samaa oikeusturvaa kuin koululaisille, joille on uusien opetuslakien myötä taattu opetus jokaisena koulupäivänä.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa käsitellään kuntien budjeteissa yhtenä kokonaisuutena. Usein käy niin, että kun sosiaalipuoli tarvitsee yllättäen lisää rahaa vaikka työttömyyden lisääntyessä, rahat otetaan terveydenhuollolta, Tehyn puheenjohtaja sanoi.
-Tässä ei kansalaisten kannalta ole mitään järkeä. Ei toimeentulotuen maksaminen vähennä terveyspalvelujen tarvetta, Laitinen-Pesola moitti.

Hän muistutti, että jo nyt maan eri osissa tarjotaan hyvin eritasoisia palveluja. Työntekijöitä lähtee muualle Suomeen tai ulkomaille töihin.
-Kansalaisten eriarvoisuuden vähentämiseksi olisi mielestäni lailla turvattava keskeiset peruspalvelut, joista terveydenhuolto on erittäin tärkeä, Laitinen-Pesola sanoi.

Laitinen-Pesolan mukaan noin 40 kuntaa ja kuntayhtymää lomauttaa tänä vuonna terveydenhuollon henkilöstöä. Hän kehottaakin päättäjiä nostamaan vaaliteemoiksi terveydenhuollon palvelujen lisäämisen, jonojen lyhentämisen ja hoidon laadun.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat