Mainos

Tehy vaatii lakia turvaamaan terveyspalvelut

Tehy vaatii lakia, jolla terveydenhuollon rahat korvamerkitään kuntien budjeteissa. Näin hoidon taso turvattaisiin vaikeinakin aikoina, perusteli Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola tänään Kuusamossa.

Jaana Laitinen-Pesola vaati sairaille ja päivähoitolapsille samaa oikeusturvaa kuin koululaisille, joille on uusien opetuslakien myötä taattu opetus jokaisena koulupäivänä.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa käsitellään kuntien budjeteissa yhtenä kokonaisuutena. Usein käy niin, että kun sosiaalipuoli tarvitsee yllättäen lisää rahaa vaikka työttömyyden lisääntyessä, rahat otetaan terveydenhuollolta, Tehyn puheenjohtaja sanoi.
-Tässä ei kansalaisten kannalta ole mitään järkeä. Ei toimeentulotuen maksaminen vähennä terveyspalvelujen tarvetta, Laitinen-Pesola moitti.

Hän muistutti, että jo nyt maan eri osissa tarjotaan hyvin eritasoisia palveluja. Työntekijöitä lähtee muualle Suomeen tai ulkomaille töihin.
-Kansalaisten eriarvoisuuden vähentämiseksi olisi mielestäni lailla turvattava keskeiset peruspalvelut, joista terveydenhuolto on erittäin tärkeä, Laitinen-Pesola sanoi.

Laitinen-Pesolan mukaan noin 40 kuntaa ja kuntayhtymää lomauttaa tänä vuonna terveydenhuollon henkilöstöä. Hän kehottaakin päättäjiä nostamaan vaaliteemoiksi terveydenhuollon palvelujen lisäämisen, jonojen lyhentämisen ja hoidon laadun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.