Tehdasräjähdys, droneiskuja ja tuhopolttoja – video näyttää, millaisista tuhoista Venäjä on kärsinyt viime aikoina

Ainakin 60 loukkaantui räjähdyksessä Venäjällä 3:07
Tällaisia räjähdyksiä ja iskuja Venäjällä on ollut viime aikoina

Ympäri Venäjää on tehty armeijan värväyskeskuksiin kohdistuneita tuhopolttoja. Elokuun aikana Venäjä on kärsinyt myös useista droneiskuista ja teknisen vian takia räjähtäneestä tehtaasta.

Video näyttää, millaisen savupilven Zagorskin tehtaan keskiviikkoinen räjähdys aiheutti.

Räjähdys sai rakennuksien ikkunoita putoamaan ja rikkoutumaan. Eräs paikallinen kuvasi, kuinka räjähdys oli tuhonnut hänen ompelimoyrityksensä sisätiloja.

Tehdas sijaitsee Sergijev Posadissa, joka on Moskovan koillispuolella. Räjähdyksen syynä oli tekninen vika.

Tehtaassa valmistettiin optisia laitteita esimerkiksi Venäjän armeijalle. Moscow Times uutisoi, että tehtaan vieressä oli räjähdevarasto. Uutistoimisto Tassin mukaan ilotuliteyhtiö Piro Ross omistaa varaston. Yhtiö on saanut useita varoituksia turvallisuusrikkomuksista.

Videolla paikallinen toimittaja huomaa tapahtumapaikan ulkopuolella kranaatin, vaikka kyseessä oli tehdasonnettomuus. Venäjän viranomaiset kieltävät sabotaasin, vaikka kyseessä oli tehdas, joka valmistaa aseita sotaa varten.

– Tätä paikkaa ei ole käytetty mekaanisen optiikan valmistukseen ikuisuuksiin. Täällä valmistetaan vain pyrotekniikkaa, väittää Moskovan alueen kuvernööri Andrei Vorobyov CNN:n videolla.

Tuhopolttoja ympäri maata

Venäjälle on tehty elokuun aikana useita pieniä droneiskuja. Venäjä on syyttänyt iskuista Ukrainaa. Videolla paikallinen järkyttyy nähdessään lennokin iskeytyvän rakennukseen Moskovassa.

Lisäksi eri puolilla Venäjää on ollut ainakin 24 tuhopolttohyökkäystä, jotka ovat kohdistuneet armeijan värväyskeskuksiin. Videolla näkyy Itä-Siperian eteläosassa sijaitsevassa Burjatiassa tapahtunut tuhopolttohyökkäys.

Venäjän viranomaiset väittävät ukrainalaisten agenttien esiintyvän poliiseina tai lainoja vaativina velkojina, jotka huijaavat haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä, kuten eläkeläisiä tekemään polttopommi-iskuja.

Erään venäläisen puolueryhmän tiedottaja kiistää, että venäläisiä pakotetaan tekoihin. Hänen mukaansa Kreml haluaa salata kansalaisten tyytymättömyyden tason.

Video: CNN

Lue myös:

    Uusimmat